2018-12-04
呢类流心状况, 其实睇片会更为传真生动大家可以参考以下 Youtube 片段长期系 Instagram 俾朋友洗版, Miss Marble 唔知大家试左未 ?我呢, 净系朋友生日聚会都已经出现过 n 咁多次啦 , 佢最出名既招牌作就系 : "云石流心蛋糕" 之前佢间舖头系葵涌,一直都未有夹到时间去帮衬,最近有朋友通知,原来佢地已经系 尖沙咀山林道开左新店啦,新店位置非常易揾到,就系山林道金凤正正对面虽然之前食过好多次 ,都系因为系朋友买既关系,大多数配搭既流心, 都系 比利时72%特浓朱古力, 当然啦人地生日负责去买我无得拣无理由摄只脚落去多多意见架嘛 !今次自己俾钱呢, 我其实好想试下 : Twinnings 伯爵茶(Earl Grey)味正所谓 有得拣 先至系老板 !!戚风蛋糕最大特色是口感松软, 细心睇下原来入面都有茶叶碎, 加埋个流心伯爵茶(Earl Grey), WOW 红茶味浓郁到爆炸,仲有少少佛手柑清香,食落完全唔觉得 Heavy 呀,相反仲想追住食添除左 Twinnings 伯爵茶,佢地仲有 比利时72%特浓朱古力,金莎黑朱古力, 炭烧咖啡, 抹茶牛奶, 同埋紫薯
大家可以参考以下 Youtube 片段
我呢, 净系朋友生日聚会都已经出现过 n 咁多次啦 ,
佢最出名既招牌作就系 : "云石流心蛋糕"
之前佢间舖头系葵涌,
一直都未有夹到时间去帮衬,
最近有朋友通知,
原来佢地已经系 尖沙咀山林道开左新店啦,
新店位置非常易揾到,
就系山林道金凤正正对面
虽然之前食过好多次 ,
都系因为系朋友买既关系,
大多数配搭既流心,
都系 比利时72%特浓朱古力,
当然啦人地生日负责去买我无得拣
无理由摄只脚落去多多意见架嘛 !
正所谓 有得拣 先至系老板 !!
戚风蛋糕最大特色是口感松软,
细心睇下原来入面都有茶叶碎,
加埋个流心伯爵茶(Earl Grey),
WOW 红茶味浓郁到爆炸,
仲有少少佛手柑清香,
食落完全唔觉得 Heavy 呀,
相反仲想追住食添
除左 Twinnings 伯爵茶,
佢地仲有 比利时72%特浓朱古力,
金莎黑朱古力, 炭烧咖啡, 抹茶牛奶, 同埋紫薯牛奶六款口味
我个人就比较喜欢特浓朱古力 + Twinnings 伯爵茶, 呢两只系必试铁胆来
有机会经过就去试下啦,
不过留意返, 咁多款口味, 加埋咁多只唔同既 Patten,
蛋糕肯定系需要提早订制的, 最好事先打电话去问左订制时间先啦
如果唔系就扑个空啦