2024-04-09
上星期(或者某日)晒完晒太阳🌞后,想饮啖甜品,我就同三五知己走哂尖沙咀,发现个新开嘅糖水店《星十五》。内里环境济济有情调,如入繁华中的静谷,心情即刻奇好🥰。首先,我哋点咗杯合桃露。𠮶个甜度恰到好处,用咗新鲜嘅合桃,一口落去合桃味香郁,清甜无厚味,口感绵密,一口饮落真系一流💕💕 再者,点嘅新会远年陈皮红豆沙令我哋惊艳啲。你谂返,年份久远嘅陈皮香香地乱插入红豆沙,口感绵滑而丰富,整个口腔充满余味,更加系红豆同陈皮交叠出来嘅特别香味,令人印象深刻。👍👍👍 然后呢道墨鱼滑春卷畀到我哋意外喜欢。墨鱼滑弹牙,皮香脆,煎得金黄香酥,食落齿颊留香。最后送埋下肚得一口气。🌟🌟🌟🌟🌟坐喺《星十五》消磨一个下昼,饮杯亲口煮嘅糖水,真系一种享受。环境悠闲,服务有善,我哋都满意到极点。跟住尖沙咀附近嘅朋友,特别推荐你去试吓《星十五》啦!喺度我就先仲要大赞最后一句-《星十五》嘅糖水,绝对合桃露紧个榜呢!🥇💖🎉