2012-11-27 25 浏览
中午落班念住去厚福街是但食D就算,路过加拿芬楼下噶时候有人系度发紧coupon。原来加拿芬2楼新开佐几间新嘢,开业未畿内全场85折喔。于是乎决定去睇下咩情况,因为尼一带D嘢我都食匀晒。有新嘢梗系要试下啦。原来2楼一下子开佐三间新嘢,一间系环境超赞超特别噶日本嘢“HIBIKI”,一下子就吸引佐我入去。 其实仲有一间系白天可以饮茶夜晚可以打边炉噶“南烧北锅”,下次都要去试下先得。门口好多明星同D店员噶合影,甘多明星都嚟捧场,肯定唔错得啦。因为我落班比较早,店入面仲未有咩人来帮衬。成个环境光线适中,配上淡淡的Blues,真系好想系入面训翻觉吖。因为店入面竟然有张甘型噶沙发!!!但系呢,我始终都系来食嘢噶。开始念要食咩。嚟新店食嘢,就要食D够特别噶嘢。开餐。海波子手球寿司三件折完都唔到60,抵食!!海胆同D鱼子酱食材品质真不是果D连锁寿司店可以比噶~够鲜甜,米饭仲够弹牙。仲有尼味混搭创造寿司,D肉真系晶莹剔透噶,睇到就流晒口水。一啗落口,D肉汁系甘飙~哈哈~折翻好似先50左右。仲试佐D串烧,20件入面自选8件,折翻系130甘。食材不多说,比个炉我地自己烤先好玩。系D甘噶环境,BBQ真系别有一番

仲试佐D串烧,20件入面自选8件,折翻系130甘。食材不多说,比个炉我地自己烤先好玩。系D甘噶环境,BBQ真系别有一番滋味。各种秘制味料自行控制火候,赞吖。

最后面系烤佐D菇嚟食,烤过之后蘑菇细嫩之余又好香口,菇中间D汤料系烧烤噶过程渗入菇噶鲜汁,味道一流。反正尼此体验新店就系各种特别啦!环境好,食材掂,食法特别, 价钱唔算便宜,但系绝对抵食。

2012-11-21
用餐优惠