2024-09-07 238 浏览
位于尖沙咀 海防道 852居酒屋,名乎其实,餐厅装修好有日本居酒屋🏮风格,全部木制餐桌,仲有一张L型吧枱,餐厅仲播著轻快日文歌曲🎵,令进餐状态好轻松😃。午市仲有好多定食套餐选择,丼饭套餐、刺身胆寿司定食套餐,价钱都相当贴地。🍹🍹巨峰忌廉雪糕梳化、蜜瓜忌廉雪糕梳打唔会太甜,而且梳打饮品非常解渴消暑。🥢味噌菜 - 椰菜蘸点味噌酱,入口清新,有洗擦口腔,清新味蕾作用。🥢唐杨池鱼味道甘香,薄薄一层炸酱,增加酥脆口感,而且炸得好干身,连骨都食埋😆,一啲都唔油腻。🥢🍡🍢鸡肝同鸡尾串烧平日唔会食内脏嘅我,食串烧就会放肆一下,鸡尾烧至冇晒油脂,入口又香又软;鸡肝烧过,外面带有蕉香,入面仲粉粉软软。🥢芝士黑松露大啡菇黑松露同啡菇本身系最好配搭,入口黑松露先声夺人,味道充斥整个口腔,慢慢芝士味道跑出黎,令成个口腔味道好复杂😆😆。🥢刺身拼盘三文鱼肥美、油甘鱼甘香,最吸引一定系大拖罗,入口即溶,油花充斥整个口腔。🥢鲣鱼半烤烧鲣鱼入口口感软,油渍醋酱汁,微微带酸,更加钓出鲣鱼鲜味。🥢大根牛舌煮牛舌8-9成嘅熟度,入口非常冧滑,吸晒酱油同味琳汤汁,非常美味,放在一旁嘅大根,一啲渣都冇,同牛舌非常好嘅配搭。
位于尖沙咀 海防道 852居酒屋,名乎其实,餐厅装修好有日本居酒屋🏮风格,全部木制餐桌,仲有一张L型吧枱,餐厅仲播著轻快日文歌曲🎵,令进餐状态好轻松😃。午市仲有好多定食套餐选择,丼饭套餐、刺身寿司定食套餐,价钱都相当贴地。

🍹🍹巨峰忌廉雪糕梳化、蜜瓜忌廉雪糕梳打
唔会太甜,而且梳打饮品非常解渴消暑。

🥢唐杨池鱼

🥢🍡🍢鸡肝同鸡尾串烧

🥢芝士黑松露大啡菇

🥢刺身拼盘

🥢鲣鱼半烤烧
鲣鱼入口口感软,油渍醋酱汁,微微带酸,更加钓出鲣鱼鲜味。

🥢大根牛舌煮