📍「研香」- 尖沙咀今次食食食之旅黎到尖沙咀😌放假系尖沙咀行到攰,又口痕想食野,就决定去试呢间新开嘅糖水舖🤩最重要嘅系👧🏻系开心果控,咁就梗加要去试🤤📷甜品店嘅装修偏向小清新风格,位置都几阔落,坐得舒服,而且糖水种类都好多😍不过今次我哋系为咗中式糖水而嚟,当然要试返中式款啦😎🍴开心果露💰HK$48✨推荐指数:8/10呢款用咗意大利开心果,用石磨低温手法研磨,同上次系兰苑饎馆食嘅唔同,唔系绿色,而系平时食Gelato 见开嘅泥黄色,仲有开心果碎作为点缀😆✨呢款食落开心果味几重,口感浓得嚟几rich ,够creamy ,而且唔会太甜,👧🏻认为好食过上次个间😇呢间仲有开心果碎增加crunchy口感,层次更丰富🤤不过建议同人share 会比较好,因为开心果露食得多有啲渴喉🤔🍴腰果露💰HK$36✨推荐指数:8.5/10合桃糊就见得多,腰果露就无咩点见过,所以就嗌咗呢款试吓😎腰果露用咗低温烘焙嘅原粒腰果,有天然奶香味,闻落几香,食落腰果味超出😍口感好滑,而且比开心果露更浓稠更rich ,甜度亦高少少,👦🏻就觉得呢款更好食😋有机会要试埋其他款🤩
📍「研香」- 尖沙咀

今次食食食之旅黎到尖沙咀😌

🍴开心果露
💰HK$48
✨推荐指数:8/10

🍴腰果露
💰HK$36
✨推荐指数:8.5/10
合桃糊就见得多,腰果露就无咩点见过,所以就嗌咗呢款试吓😎

下午茶
  • 开心果露