黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2024-10-15 552 浏览
呢日嚟咗呢一间bookmark咗好耐嘅居酒屋,见到佢有期间限定Menu望落都几吸引,仲同时做紧多个优惠,所以就嚟咗食个丰富嘅晚餐🤤三味铁板A5和牛鹅肝呢个系本月推介,铁板上面有三款高质食物,包括香煎鹅肝伴苹果、厚切A5和牛同埋大葱蒜蓉和牛🐮 侧边仲有啲香脆嘅法包,可以将呢几款食物放上包度,再配上酱汁一齐享用🥖 鹅肝连埋苹果一齐食冇咁油腻,A5和牛真系超级Juicy,另外用和牛片包住嘅大葱蒜蓉味道好出,呢个配搭唔错。特选刺身沙律如果食沙律嘅话,我比较钟意日式嘅沙律,呢个沙律用上胡麻酱🥗 面头嘅特选刺身,包括三文鱼、鱿鱼、熟虾及北寄贝,味道新鲜,三文鱼又够厚身🐟薄脆Taco♦️原条鳗鱼Taco呢度嘅Taco嘅配搭做得几出色,呢一个鳗鱼够厚肉,底下有青瓜丝同埋日本米,再用香脆嘅taco包裹住🥰 沾有鳗鱼酱嘅日本米都几惹味。♦️鹅肝和牛Taco呢个配搭虽然比较邪恶,但系绝对系冇抵抗能力😆 香煎鹅肝底下有牛肉味道香浓嘅和牛片,加上有啲洋葱丝同埋日本米,整个配搭系好丰富。饮品♦️波子乳酸汽水の棉花云朵呢个饮品劲吸引,底下嘅波子乳酸汽水酸酸甜甜,非常开胃,饮品嘅面仲有一个蓝色嘅棉花糖😙 整个感觉非常梦幻⭐️

三味铁板A5和牛鹅肝

饮品
♦️波子乳酸汽水の棉花云朵
波子乳酸汽水の棉花云朵

♦️百香果荔枝梳打
呢个百香果梳打味道好Fresh ,面头配上两粒雪成冰嘅荔枝,够晒冻又好香甜。
百香果荔枝梳打

呢一餐真系好丰富,有鹅肝之余又有和牛,最紧要嘅系餐厅做紧晚市88折优惠,难怪餐厅晚市座无虚席啦🤓