成日系尖沙咀揾食,今日就同朋友专程黎到宜间好有feel既居酒屋食晚餐。餐厅日日都有几款特别推介,数量好少,见到岩食既记得唔好错过。黎到居酒屋点可以唔食串烧,见隔离枱既刺身都好正咁,我地又叫左个拼盘。鸡泡鱼干68一大块鸡泡鱼干切成一条条,搽左d甜甜地既酱汁烧到微脆食落好惹味,仲可以点蛋黄酱食,送酒之选。龙虾沙律 88入口啖啖小龙虾肉,仲有d蟹籽,口感丰富。石亭刺身拼盘(上)398有齐 鲷鱼,吞拿鱼,鱿鱼,八爪鱼,牡丹虾,三文鱼,油甘鱼,鲜帆立贝。款款刺身都厚切又新鲜,牡丹虾大只又鲜甜,吞拿鱼油润香味浓厚,八爪鱼弹牙,鲜帆立贝肉厚带甜,款款刺身都相当好味。牛舌串38牛舌厚身,食落牛味香浓,口感烟韧爽口。柚子盐烧白鳝68必食呀😋白鳝既皮烧到好脆身,鱼肉厚身又弹牙,咬落劲香口。露笋豚肉串28新鲜爽脆既露笋,配上烧过既豚肉,充满油脂香既香味同咸味。蒲烧鳗鱼118鳗鱼既皮烧到微微脆,鱼肉冇骨质感软绵绵香滑,加埋甜甜既鳗鱼汁真系不得了。炸鸡68新鲜滚热辣咁炸起,食落仲热辣辣,炸皮好薄,咬落去鸡肉十分juicy又香口,邪恶之选。。。石亭居酒屋尖沙咀赫德道地下11C号舖。。

鸡泡鱼干68

龙虾沙律 88

入口啖啖小龙虾肉,仲有d蟹籽,口感丰富。

石亭刺身拼盘(上)398

牛舌串38
牛舌厚身,食落牛味香浓,口感烟韧爽口。

柚子盐烧白鳝68
必食呀😋白鳝既皮烧到好脆身,鱼肉厚身又弹牙,咬落劲香口。

露笋豚肉串28
新鲜爽脆既露笋,配上烧过既豚肉,充满油脂香既香味同咸味。

蒲烧鳗鱼118

炸鸡68