2019-08-27 40 浏览
今晚收工同个朋友去尖沙咀食饭,拣左黎呢间居酒屋。前菜叫左墨作萤光鱿鱼。鱿鱼份量好多,配既酱汁酸酸甜甜,鱿鱼咬落弹牙,系道好开胃既前菜。七味烧鱼翅。味道带甜,鱼干加上沙律酱味道一流!跟住就系刺身拼盘,分别有三文鱼、吞拿鱼赤身、油甘鱼、带子、海胆同牡丹虾。全部都系厚切,感觉啖啖肉,超爽。下面仲有冰粒令刺身保持冰凉。海胆超creamy!居酒屋又点可以唔点烧物,分别点左鸡皮、鸡软骨仲有芦笋牛肉卷。鸡皮超脆,食落又唔油腻。鸡软骨食落够晒爽,每啖都好有咬口,鸡味都好浓郁!食左咁多肉有啲蔬菜调剂下都好重要,有芦笋就啱晒,同外面既猪肉片一齐烧,令口感同味道都好丰富。最后系网烧牛小排,颜色鲜艳,就知道烧得啱啱好喇。油脂分布比较均匀,而且食落好有油感,牛肉味够晒重,旁边既伴碟海草都非常高质。呢度细细间,大概可以坐二十人左右,有吧枱有正常枱,好有feel既居酒屋。

今晚收工同个朋友去尖沙咀食饭,拣左黎呢间居酒屋。

七味烧鱼翅。味道带甜,鱼干加上沙律酱味道一流!

2019-08-27
  • 七味鱼翅