2022-08-01
五勺系一间位于尖沙咀诺士佛台嘅居酒屋,佢哋嘅Menu都几多嘢拣,而且性价比都唔错,系一大班朋友约出去食饭嘅好地方!居酒屋嘅装修以木系为主,入面用咗好多酒樽同sake贴纸做装饰。餐厅亦都设有好多卡位,卡位私隐度高,而且好阔落,坐得好舒服!觉得佢哋有几样嘢食都好值得推荐炸鸡皮饺子饺子一碟有六件,饺子外层系鸡皮,炸得啱啱好,有鸡油香,但唔会过分油腻。明太子鸡蛋卷鸡蛋卷蛋皮有好多层次,鸡蛋够香,带啲甜味,铺喺面嘅明太子够多,食落辣辣地,几香口。烧月见鸡肉棒免治鸡肉入面加咗唔少爽口嘅鸡软骨,免层查咗甜甜地嘅烧烤酱,烧到表面浓浓地,有焦香味。配上蛋王,成件事好浓郁,好有满足感!牛舌海盐烧牛舌烧得好好,外层香,带少少脆口,入面非常嫩,食落爽口,而且好有牛香。碟边配有蒜蓉盐,同牛舌好衬!炸鸡软骨炸鸡软骨系居酒屋必点嘅菜式,佢哋嘅鸡软骨好爽口,炸粉啱啱好,唔会话太厚,而且调味恰到好处,配上碟边嘅蛋黄酱,好食到停唔到口!
觉得佢哋有几样嘢食都好值得推荐
炸鸡皮饺子