大树烧烤📍尖沙咀厚福街8号H8 12楼今日约左个好耐冇见嘅朋友去尖沙咀食饭,想揾一个地方好好倾下计,无意中揾到呢间串烧店,系厚福街H8,地点十分方便😆,一上到去就觉得餐厅气氛好好😍😍我地夜晚6点左右到餐厅,人唔算多,但系一边食一边开始多人黎啦,越夜越多人👍每一张枱上都有一个铁板炉,令到串烧可以保持温度👍超级细心🤩🍆大大大茄子 $38/1份茄子真系超大大大条🍆茄子肉十分厚,舖满蒜蓉,好惹味😆🐮薄切盐烤牛舌 $38薄切但系牛味好出,火喉亦都控制得好好,唔会好韧🐮🤩🦑避风塘鱿鱼须 $48一上枱已经闻到好香,鱿鱼须份量大约有十多件,惹味又好食🦑😋开心花甲粉丝 $68/锅花甲数量好多,粉丝完全索晒啲辣汁,朋友食到舐舐脷😋不过如果粉丝可以再多少少就好啦~宜家每人得两啖唔系好够喉🤣🤣🐔烧鸡软骨 $26/2串🥬烧韭菜 $28/2串🥬烧娃娃菜 $26/2串大树烧烤提供多款烧烤嘅选择,包括有海鲜、肉类、蔬菜类,因为叫左好多嘢食惊再叫食唔晒,所以就净系选择左几款黎试下,每一款串烧好惹味🤩 有孜然粉同埋辣椒粉味道,而且每张枱上重有放左一盒孜然粉同一盒辣椒粉,如果客人想再重口味d都可以自行再加架~~红糖爆浆糍粑
大树烧烤
📍尖沙咀厚福街8号H8 12楼
每一张枱上都有一个铁板炉,令到串烧可以保持温度👍超级细心🤩
🍆大大大茄子 $38/1份
茄子真系超大大大条🍆茄子肉十分厚,舖满蒜蓉,好惹味😆
🐮薄切盐烤牛舌 $38
薄切但系牛味好出,火喉亦都控制得好好,唔会好韧🐮🤩
🦑避风塘鱿鱼须 $48
一上枱已经闻到好香,鱿鱼须份量大约有十多件,惹味又好食🦑😋
开心花甲粉丝 $68/锅
🐔烧鸡软骨 $26/2串
🥬烧韭菜 $28/2串
🥬烧娃娃菜 $26/2串
红糖爆浆糍粑 $42 /1份
最后叫返个甜品作结尾,一份有5件,炸粉好薄好香脆,咬落去有爆浆红糖,甜甜地好好食😆
百香果冰 $36
竹蔗茅根 $14
百香果冰酸酸甜甜,饮完令人觉得好开胃, 竹蔗茅根就系鸿福堂支装,可以清下热气🤣

整体黎讲,餐厅气氛好好,地点方便,适合同朋友食住串烧饮住酒黎倾计,食物相当惹味又好食,下次会黎再Encore😄

• 大大大茄子
  • 红糖爆浆糍粑