6天前
每次经开诺士佛台,都会有好多waiter/waitress喺门口招揽生意~ 不过相比半开放式嘅Bar,我就prefer楼上嘅Bar多啲,钟意静啲,同埋坐耐啲,最紧要系食物质素都Ok先吸引到我😌 日日唔够瞓嘅我见到𝐁𝐀𝐃𝐑𝐎𝐎𝐌呢个名就觉得特别有亲切感🤣 所以前排去咗~➿ 西班牙海鲜拼盘($148)拼盘入边有两款多士,一款烟三文鱼,一款系鳀鱼,各有各特色,钟意烟三文鱼嘅肉质唔会太软腍,另一款口味👉🏼 鳀鱼独有嘅鱼香搭配希灵鱼子中和整体嘅咸香~ 仲有几翡翠螺,大大只,简单调味更突显鲜味👍🏼 ➿ 菠菜芫荽忌廉烟三文鱼扁意粉($178) 外表似系青酱,但其实系浓浓嘅芫荽酱,芫荽控会被满足到😏 扁意粉挂汁,整体creamy好味!➿ 虎虾西西里汁意大利饭($218) 意大利饭嘅软硬度刚好,而且加咗蘑菇🍄🟫丰富口感👍🏼 饭粒粒粒都食到西西里汁嘅酸酸甜甜🍅🍋 虎虾都几大只,整体满意呀!➿ 𝑫𝒓𝒂𝒈𝒐𝒏 𝑹𝒐𝒔𝒆($108)果味同酒味交融,味道平衡,而且几易入口😌 欣赏酒味冇盖过红火龙本身嘅清甜~➿ 𝑿𝒊 𝑺𝒉𝒊 ($148)中式花樽嘅presentation好突出😲!饮得出嘅层次感,先果香,后茶,然
➿ 西班牙海鲜拼盘($148)
➿ 菠菜芫荽忌廉烟三文鱼扁意粉($178)
➿ 虎虾西西里汁意大利饭($218)
➿ 𝑫𝒓𝒂𝒈𝒐𝒏 𝑹𝒐𝒔𝒆($108)
➿ 𝑿𝒊 𝑺𝒉𝒊 ($148)
中式花樽嘅presentation好突出😲!饮得出嘅层次感,先果香,后茶,然后酒味由后劲慢慢渗出,呢杯都系易入口之选🌟
两杯Cocktail都啱我哋口味🦥