2024-08-03
正宗韩国菜🤤👍⭐️韩脉 (帝国中心)⭐️ Hanmat Empire ⭐️好友飞加拿大前同我去左尖沙咀帝国中心嘅「韩脉」食正宗韩国菜🥰餐厅地方颇大,坐得好寛敞,由于好友唔食牛,今餐我地order左猪同埋鸡肉,当然唔少得我哋嘅至爱嘅酱油蟹及人参鸡汤饭啦😋前菜有几碟前菜,最爱都系Kimchi😋,通常我都要Refill 😅👏🏻✔️酱油蟹🦀($250/1只,原价$280/1只)酱油蟹好新鲜,酱油味好浓郁带点甜,好好味,橙色闪令令蟹膏,一睇就知极鲜,捞埋酱油再拌入紫菜饭度食,真系好鲜味👍✔️调味排骨($150)大大块调味排骨,全块都系去左骨,好入味,服务员同样为我们烤肉,烤得微焦,肉香扑鼻,味道偏甜,肉质好腍,用附送的生菜、蒜头、韩式辣酱夹住嚿烤肉一齐食,好好味😋😋😋✔️酱油鸡($130)服务员同样为我们烤肉,烧得刚刚好,鸡肉好嫩滑,而且好入味,健康又美味。✔️酦酵鲍鱼人参鸡汤饭($148)热腾腾嘅人参鸡汤饭,服务员端上枱时,烟雾仍弥漫着🌪️,汤底味道偏清淡,我就加了点蔴油提味,鲍鱼爽口弹牙,鸡肉啖啖肉,食完个汤饭,好满足🥰饮品✔️Korean Grape juice✔️Korean Pear juice@hanm
前菜
✔️酱油蟹🦀($250/1只,原价$280/1只)
✔️调味排骨($150)
✔️酱油鸡($130)
✔️酦酵鲍鱼人参鸡汤饭($148)
饮品
✔️Korean Grape juice
✔️Korean Pear juice
@hanmat_empire
韩脉 (帝国中心)
Hanmat Empire
📮尖沙咀么地道68号帝国中心地下高层UG43号舖
(尖东站 P2 出口, 步行约4分钟)
☎️25116316
#韩国菜#尖沙咀美食#酱油蟹 #韩脉 #hanmatempire #delish