2023-03-15
尖沙咀韩国街𠮶头韩国嘢真系多到试唔晒, 连南대门都有好几间, 今次就试佢哋嘅BBQ店, 久违嘅韩国烤肉我嚟啦! 7点几去到唔使等位, 见到位置都多, 店员系韩国人而且好nice. 因为我哋目的性好强, 就系要食烤肉, 所以即使有好多其他嘢食拣都冇令我哋十五十六, 即刻嗌咗个猪肉烤肉套餐!食韩国嘢嘅前菜系一如既往嘅震撼, 一嗌完嘢, 枱面就摆满泡菜, 芽菜, 菠菜. 主角烤肉到咗, 见到咁丰盛嘅肉即刻充满幸福感. 套餐仲包埋一个泡菜豆腐汤, 冇咁寡. 而且个汤都好多料又够味. 唔会食完烤肉再饮汤好似变到冇乜味咁. 猪肉嘅种类多都有唔同腌制方法, 烤肉新手都轻易整到好好食. 烤到痴晒底都唔惊, 店员会主动帮你换烤肉盘, 好窝心~🥩 猪肉烤肉套餐猪肋骨 | 传统辣酱腌五花肉 | 梅花肉 | 薄切五花腩
🥩 猪肉烤肉套餐
猪肋骨 | 传统辣酱腌五花肉 | 梅花肉 | 薄切五花腩