呢晚经过海港城 友人就话想食呢间韩式cafe 因为佢话见过网上啲人介绍粟米蛋糕 觉得好吸引🤩 所以就入咗去食晚饭半半炸鸡食韩式Cafe点少得嗌炸鸡啊🐥 呢度嘅炸鸡系无骨嘅鸡嚟㗎 非常方便食用 店舖提供五款炸鸡口味 我哋比较贪心 想试两只味🙈 所以嗌咗半半炸鸡 咁就可以拣两只味啦😎 分别系初雪芝士同埋蒜蓉蜜糖口味 我自己就比较钟意初雪芝士多啲 配埋外脆内软嘅炸鸡真系好正🧀明太子带子炒年糕呢一碟炒年糕 真系用料丰富🤪 仲上咗大量嘅明太子 食落口好creamy 去埋面头嘅三文鱼子同埋带子 食落口冇咁腻☺️ 呢度嘅炒年糕烟烟韧韧 而且份量啱啱好 可以同朋友分享海盐焦糖芝士蛋糕牛角包窝夫本来想试伯爵茶布甸口味 但系咁啱呢日卖晒 唯有下次再试啦😮 呢一个牛角包卖相好靓 真系好适合打卡 喺外脆内软嘅牛角包窝夫上面有一层厚厚嘅芝士蛋糕 质感细腻 加埋面头嘅牛奶雪糕🥐 全部夹埋一齐食 好有层次 最钟意系佢个面仲有海盐焦糖酱同埋Lotus饼干碎软绵绵粟米蛋糕完全系因为呢一个粟米蛋糕面嚟🌽 因为佢嘅造型几靓 而且呢个口味几独特 我同朋友都好想试吓粟米整成嘅甜品系咩味😛 整个感觉好新奇 主要食到粟米嘅清甜 而且

半半炸鸡
半半炸鸡

明太子带子炒年糕
明太子带子炒年糕

海盐焦糖芝士蛋糕牛角包窝夫
海盐焦糖芝士蛋糕牛角包窝夫

软绵绵粟米蛋糕
完全系因为呢一个粟米蛋糕面嚟🌽 因为佢嘅造型几靓 而且呢个口味几独特 我同朋友都好想试吓粟米整成嘅甜品系咩味😛 整个感觉好新奇 主要食到粟米嘅清甜 而且蛋糕嘅层次都好多 我就最钟意佢最底嘅脆脆饼底🍰

饮品
牛奶雪糕咖啡 完全系俾佢嘅造型吸引咗😂 杯入面有一个好高嘅牛奶软雪糕🍦 打完卡之后 我哋先食咗少少软雪糕 然后再将热嘅Espresso倒落去 就可以饮喇☕️ 半溶化嘅软雪糕 令到呢一杯latte更加Creamy 另一杯饮品 我地嗌咗花生忌廉咖啡 底下嘅咖啡系Latte 最吸引我嘅系佢面头嘅花生忌廉好浓郁 花生味极香🥜 钟意食花生嘅朋友 千祈唔好错过
花生忌廉咖啡
牛奶雪糕咖啡

食完成餐 最令我印象深刻嘅就系粟米蛋糕 如果好钟意粟米嘅朋友 一定要试吓😍