2023-10-14
Marouf Coffee (尖沙咀)📍 尖沙咀天文台道8号地下3号舖行开尖沙咀,见到好多blogger都介绍呢间新开嘅土耳其cafe,有惊喜!😁 I’m over the moon! 超越月球? 🌙 想知点解就留意最尾嘅#foodieintern学英文👩🏻🏫 拖肥坚果咖啡一款好有特色嘅咖啡☕️。闻落嘅味道香浓,饮落仲带有少少肉桂嘅香气。浓郁嘅咖啡味,咖啡豆有种独特嘅土耳其香料味,加上香甜嘅拖肥,可以话系完美结合,口感十分丰富。咖啡入口滑顺,余韵悠长。土耳其咖啡芝士蛋糕🍰喺利用阿拉伯咖啡制作的蛋糕,充满独特香料味道,我就觉喺同一般芝士蛋糕有啲唔同,食落个质地都挺身,但蛋糕喺湿润唔喺干争争,有浓郁嘅咖啡味,芝士味都唔会被盖过。Cafe空间感好大,装修时尚亦呈现异国风情,观感开扬。主打阿拉伯特色咖啡,下次想试吓个传统咖啡,玩吓土耳其占卜。食物都几多选择,以轻食为主。如果唔知点拣好,店员都好热心介绍😊
📍 尖沙咀天文台道8号地下3号舖
想知点解就留意最尾嘅#foodieintern学英文👩🏻🏫