2023-08-09 560 浏览
今日去咗尖东附近嘅一间楼上酒吧,朋友带去话啲Cocktail 几有新意,就三四个朋友一齐上去试下。入边有掟飞镖、飞行棋玩。除咗有卡位亦有高枱。「Signature cocktail」1.PassionEarl Grey + Passion fruit+ Orange以Jin 为base, 加咗伯爵茶嘅茶同热情果Passion同橙味,唔算太甜。钟意橘子类水果混茶嘅朋友,必定要叫来饮下。再加埋我最爱嘅伯爵茶,必饮!非常夏日feel嘅一杯开胃Cocktail。2.Fall in love花香味重。 Gin 同 气泡酒在base。 再加入薰衣草 、接骨木花及Chambord Liqueur 香博利口酒mix 土埋。「Seasonal Cocktail」3.OMGVokda rum base. 以芒果, 乳酪, 椰子、甜品味道为主嘅cocktail. 尤如饭后甜品,饮完心好甜。4. Green n GreenVodka base, mix 青瓜 🥒+ 青苹果+柠檬。好refreshing 。夏日必点。
今日去咗尖东附近嘅一间楼上酒吧,
除咗有卡位亦有高枱。

「Signature cocktail」

1.Passion

2.Fall in love
花香味重。 Gin 同 气泡酒在base。 再加入

「Seasonal Cocktail」

3.OMG

4. Green n Green
Vodka base, mix 青瓜 🥒+ 青苹果+柠檬。
好refreshing 。夏日必点。
2023-08-04
  • Fall in love