2019-07-17
回想起当年Dazzling Cafe未进驻香港,每次到台北都必定到忠孝东路来个tea time~ 自从香港开左2间分店,有时ladies talk 都会去饮杯野,食份松饼。The One既呢间最近变身完更加少女风,作为粉红控既港女不得不来捧场吧!! 门口既粉红外墙配上玫瑰金既门框,气质优雅。没了兔耳椅却换上粉色心心椅,仲有打咭corner,浪漫粉色既花花墙、小白马,俘虏不少少女心~而家改用了数码点餐,screen一下QR code就睇到餐牌,仲有唔同选项,例如可减甜、减冰、减葱、甜品后上等等。一如以往一人需点一杯饮品,我就试下Dazzling cafe special tea,充满花果既味道,系杯summer drink~ 用左玫瑰茶、草莓茶、绿茶、综合水果调配而成,简直消除心中既闷热。 薄荷巧克力冰Cream、 奶、朱古力、薄荷形成4层既特饮,邪恶又吸引~饮既时候唔搅拌就咁饮,清凉顺滑~ Dazzling 和牛堡用上酥脆既牛角包,一切开上面只太阳蛋,d蛋汁流哂喺和牛汉堡、肉碎酱度,加埋和牛汉堡既肉汁,juicy又好香滑。配有香脆薯条~夏威夷熔岩汉堡排饭黎到先发觉个配搭咁似和牛堡既
The One既呢间最近变身完更加少女风,
作为粉红控既港女不得不来捧场吧!!
门口既粉红外墙配上玫瑰金既门框,气质优雅。
没了兔耳椅却换上粉色心心椅,
而家改用了数码点餐,screen一下QR code就睇到餐牌,仲有唔同选项,例如可减甜、减冰、减葱、 甜品后上等等。
充满花果既味道,系杯summer drink~
Cream、 奶、朱古力、薄荷形成4层既特饮,邪恶又吸引~
饮既时候唔搅拌就咁饮,清凉顺滑~
黎到先发觉个配搭咁似和牛堡既,不过整体都唔错,特别系个sauce,带有醋汁既微酸都几开胃
而且提升左芝士熔岩既香味~
最后当然唔少得 甜品啦!
来一客巧克力蕉响曲蜜糖吐司
以前第一次食呢个吐司时要揾店员帮手切,学到野而家都几熟手
先切开一面吐司放上配料其实好易食~
焦糖面香蕉跟巧克力冰淇淋放上吐司一齐食,实在满足!