2023-12-23
Bookmark左呢间餐厅同朋友一齐去探店🙆🏻♀️餐厅远眺维港海景 有吧枱 餐枱位置 师傅用心介绍每一款刺身寿司既食法同来源地 店员亲切有礼 当晚都食得开心满足 而且份量都几惊人 要推介俾大家🫶🏻 鮨 $1680/位🌟前菜📍水云 日本果茄 醋酸汁酸甜好开胃🌟季节刺身📍真鲷海胆卷 口感柔软 马粪海胆鲜甜 📍北海道带子 神经未死 师傅轻轻一拍 带子立即收缩 用青柠调味沾少少Wasabi同豉油 好鲜甜📍烟熏金木鲷 同紫苏叶夹著吃 不用点豉油 品尝原汁原味📍𫚕鱼 轻灼脂肪位置 肥美带油脂香气📍岩手赤崎生蚝 爽口肥美 矿物味重 蚝味浓郁📍拖罗 近鱼鲛位置 肥美柔软 可以点多啲Wasabi 中和油腻感📍鲭鱼 富弹性没有半点腥味 📍𩽾𩾌鱼肝 自家制酱汁香甜 口感延绵柔和 🌟时令酒肴 两款📍穴子 外皮半煎炸好香脆 肉质柔嫩 📍里芋蟹肉丸子 芋泥带甜味 丸子炸过加上蟹肉芡汁 🌟寿司📍平政鱼寿司 师傅话系季节尾声 口感爽弹📍赤贝寿司 打一打佢收缩 颇大片 爽脆鲜甜📍剥皮鱼肝寿司 鱼肉比较淡口 主要食佢嘅肝脏 我系第一次试 入口嫩滑好creamy 带油甘香📍牡丹虾寿司 日本冰鲜到港 不是急冻 新鲜黏口 浓
鮨 $1680/位
🌟前菜