2024-09-27
念念不忘这间蒸海鲜餐厅「蟹仙」,位于尖沙咀最紧要够晒方便,价钱也相当合理,尊贵海鲜套餐 食足8款海鲜 折完$449全部每日新鲜到货,海鲜质素好好,透过猛火蒸气更加食到原汁原味,掌握最佳蒸煮时间,热腾腾上,避免平时食海鲜,转头就冻晒风味大减,呢度有专人帮手,我净系负责食就得啦当日就拣咗以下嘅海鲜海鲜:野生膏仔蟹/韩国釜山鳗鱼/野生琵琶龙虾/台湾九孔鲍鱼/大西洋野生青口/韩国斧山珍珠蚝/黄金翡翠螺/蟹黄大元贝虽然比起平时价钱相宜,质素一样咁高,encore 仲可以优惠价加购,最爱当然系鲜甜弹牙的琵琶龙虾,多膏好饱满,大元贝非常好厚肉加上自家制蟹黄酱,味道更加惹味,好味完全唔需要酱油!店家大推的「菲律宾膏仔蟹」,香港只有数间海鲜批发商可以取到货,所以很难得可以吃得到,蟹膏呈绿色相当丰腴,鲜味浓,食到海鲜的原味!最后嘅粥,集合海鲜汁精华!加上芋头、猪骨、粟米、菜脯及葱等,配料咁多差啲食唔晒,最后再食甜品「椰汁雪燕」,真材实料又唔会太甜,大家都好满意👍—————————————————蟹仙海鲜私房.蒸气石碢 (环海大厦) (尖沙咀)尖沙咀天文台围2号环海大厦2期地舖
当日就拣咗以下嘅海鲜
韩国斧山珍珠蚝/黄金翡翠螺/蟹黄大元贝
—————————————————
蟹仙海鲜私房.蒸气石碢 (环海大厦) (尖沙咀)
尖沙咀天文台围2号环海大厦2期地舖