2021-09-02 34 浏览
最近有啲想食日本料理,就去咗呢间位于尖沙咀楼高三层嘅日本餐厅!最底𠮶层系主打丼饭,2楼及3楼嘅地方就有啲似日本居酒屋!去到餐厅都见佢人潮满满,我哋都等咗一阵先有位!望到餐牌,见到佢嘅食物种类都比较多同丰富!因为真系好耐都冇食过刺身,所以都叫咗三款寿司同埋一个刺身盛!🍡真鲷寿司HK$44肉质比较软绵,但食到有筋位!🍡油甘鱼寿司HK$60油脂味好香,鱼质地有弹性!🍡帆立贝寿司 HK$76好肥美好鲜甜,真系啖啖肉!🍡竹刺身盛 HK$428呢款刺身盛包括左有6款刺身,而当中赤贝好脆好鲜甜,三文鱼好厚肉好嫩,中拖罗油脂好丰满,入口即溶!🍡鲍鱼鸡翼HK$78呢个菜式真系完全比到我惊喜!鸡翼本身烧汁已经够哂入味,点知我咬到一半嘅时候,见到半块鲍鱼凸咗出嚟😍鸡肉嘅嫩滑夹埋鲍鱼嘅弹性,成个口感真系一流!🍡厚牛舌 HK$52黑椒味好香,好香牛味,牛脷好厚好有嚼口!🍡明太子山药 HK$38我觉得黎呢间餐厅食饭嘅人,都一定要叫呢个明太子山药!本身山药比较爽口清甜,同时配埋明太子独特咸香鲜味,真系即时好食到想讲OMG!🍡黑松露带子炒饭HK$138当侍应一放低嘅时候,黑松露味飘过嚟,真系香到不得了!而且炒饭配料都

🍡真鲷寿司HK$44
肉质比较软绵,但食到有筋位!

🍡油甘鱼寿司HK$60
油脂味好香,鱼质地有弹性!

🍡帆立贝寿司 HK$76
好肥美好鲜甜,真系啖啖肉!

🍡竹刺身盛 HK$428

🍡鲍鱼鸡翼HK$78

🍡厚牛舌 HK$52

黑椒味好香,好香牛味,牛脷好厚好有嚼口!

🍡明太子山药 HK$38

🍡黑松露带子炒饭HK$138

侍应一放低嘅时候,黑松露味飘过嚟,真系香到不得了!而且炒饭配料都几多,除咗萝卜同粟米粒之外,仲有好多带子冬菇😍😍