成日去尖沙咀都唔知有咩好食,行过见到呢间Cafe都几文青,冇乜人,位置都好偏僻,今次就试一试佢啦!Dinner set for two $358 (再收加一服务费)🍴 餐包配黑醋油餐包有淡淡意式香草味,都几松软,加埋个黑醋,酸酸地都几开胃,但系表面层油太厚,点极都净系点到层油😂🍴松露汤松露超级香浓,奶油味唔出,汤非常浓稠,有多种菇制成,饮得出真材实料,好好饮!🍴鸭肝多士伴意大利黑醋多士好脆,鸭肝煎到金黄色,味道都好香浓,加埋个黑醋酸酸哋,中和左鸭肝嘅油腻。🍴松叶蟹膏蟹肉手制阔蛋面意粉食得出真系手制㗎🤩面系偏硬身,蛋香味好浓,口感烟韧弹牙,阔面特别有口感,都算系食过最好食嘅手制意粉!蟹膏味真系好香浓,好出,好似食紧新鲜蟹膏咁,意粉入边仲有丝丝蟹肉,成个感觉好match好好食!🍴阿根廷红虾手制幼蛋面伴鲜制龙虾酱意粉一样系咁好食,但比起阔面,幼面就比较轻盈少少,口感light啲,蛋香味好浓好弹牙,个阿根廷红虾真系好有惊喜,虾味好香,肉质未到弹牙但都结实,虾头嘅虾膏好香浓,个龙虾酱就比较淡,但整体感觉食落都好fresh,唔会好腻。☕️Hot Cappuccino 咖啡味超香,咖啡味道偏酸但苦,好

🍴 餐包配黑醋油

🍴松露汤

🍴鸭肝多士伴意大利黑醋

🍴松叶蟹膏蟹肉手制阔蛋面

🍴阿根廷红虾手制幼蛋面伴鲜制龙虾酱

☕️Hot Cappuccino
咖啡味超香,咖啡味道偏酸但苦,好特别,奶泡都打得细滑,冇落糖都好好饮!

☕️Iced Mocha
咖啡味都香,但有少少黑朱古力嘅味道,但系朱古力味就唔系好浓,唔会太甜,比较容易入口。

推荐指数: 9/10
成个set嘅嘢食都好好食,超高质素,可以食到每一样野都非常之用心去做,真心好推介呢间Cafe,$400唔使食到咁多嘢,而且每一样野都好食,仲要系尖沙咀地段,真系超级值得!