2024-12-31 122 浏览
前排同老公去左撑枱脚食铁板烧🩷环境舒适 食物又高质👍🏻老公已经讲定出年要再食过😂我地今次试左 ICHI TEPPANYAK! SET (FOR 2) $1,880总共有9道菜🔸海鲜沙律 × 日本果茄沙律菜🥗配搭左烟三文鱼同虾仁🍤再加埋沙律酱 酸酸地好开胃🔸活南非鲍鱼南非鲍鱼劲大只 入口软糯👍🏻 再点埋鲍鱼肝酱一齐食 鲜味即时提升🆙🆙🔸大虎虾大虎虾真系超大只🦐 肉质好弹牙连埋虾头膏酱食 真系好夹☺️🔸银鳕鱼银鳕鱼本身油份较重 烧过之后更加香浓🐟鱼皮烧到卜卜脆 鳕鱼鱼肉特别嫩滑 入口即融咁再配埋南瓜菠菜忌廉汁 可以中和返银鳕鱼嘅油腻感🔸烟熏吞拿鱼脑天哗 依道菜真系仪式感满满💕 先用大火烟熏烧过再焗一焗 令吞拿鱼脑天充满烟熏香气💨肉质好软滑 好特别☺️🔸美国薄烧牛肉美国薄烧牛肉包裹住牛蒡同海带 夹埋食又几特别🩷如果觉得味道淡 可以连埋盐渍海带一齐食 有另一番风味👍🏻🔸大蚬舞茸菇清汤汤底好清甜 但味道好浓郁👍🏻充满住舞茸菇嘅香气 饮一碗绝对唔够😂🔸炒饭系铁板炒嘅饭特别有镬气 做到粒粒分明😋再加上兰王蛋 捞匀一齐食绝对加分☺️🔸砂糖多士、雪糕多士烧到超香脆 布满砂糖甜入心连埋冰冻雪糕一齐食🍦为依个晚餐
前排同老公去左撑枱脚食铁板烧🩷
环境舒适 食物又高质👍🏻