📍韩珍(宝勒巷)今日收工同朋友一齐嚟食韩烧,好耐冇食过韩烧啦,之前一直食韩珍嘅午市,今次终于过嚟食夜晚,果然冇令我失望!🔶济州黑毛猪二人套餐 $780[STARTER.前菜]🥗酿冬菇伴柚子沙律非常清新嘅柚子沙律,烧肉解腻之选~特别嘅一点系佢有酿冬菇,入边嘅鱼肉好正,为沙律增添不少风味~ 🥩济州黑毛猪五花肉五花肉肉质嫩滑,完全冇膻味,烧咗之后的香气扑鼻,食落又有嚼劲,肥瘦相间,唔会油腻。我个人钟意食得焦香啲,所以会烧得耐啲,觉得会更加好食!搭配生菜、泡菜一齐食,爽口又满足。🥩特级猪颈肉特级猪颈肉都超级正,烧完后口感弹牙又嫩,食到根本停唔落嚟吖!🥩济州黑毛猪前上肩肉前上肩肉(梅花肉)都非常值得一试,肉质柔嫩,毫无膻味,嚼劲比五花肉还要强,猪味浓郁,质量一流。🦐烤大虾超正超大只嘅虾,品质好到初头我哋仲以为系酱油虾😂差啲想直接食,职员话需要烧😂虾头有好多膏,真系好香,而且肉好多,食落超正👍[THE MEAL.主食]🍚泡菜炒饭泡菜酸酸辣辣搭配超拉丝芝士同埋紫菜一齐真系好正好香,虽然食到最后好饱但系因为太好味所以都系食晒啲饭😂🥥薄荷椰子冰沙系我钟意嘅两样嘢嘅结合,椰子味好重,薄荷味相对淡啲。如果
📍韩珍(宝勒巷)

🔶济州黑毛猪二人套餐 $780

🦐烤大虾

[THE MEAL.主食]
🍚泡菜炒饭

🥥薄荷椰子冰沙
系我钟意嘅两样嘢嘅结合,椰子味好重,薄荷味相对淡啲。如果钟意食椰子可以试吓,味道偏甜,整体嚟讲都好好饮!

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

🍴餐厅:韩珍 (宝勒巷) (尖沙咀)
📍地址:尖沙咀宝勒巷6-8A号盈丰商业大厦1楼
💸消费:780