2016-10-30 169 浏览
去左公司附近间韩烧食饭联谊,  一贯韩式地道韩烧格局,每人一碟酱料, 非常赞有款蒜蓉汁, 清新好惹味, 其他韩式铺好似未试过有. 其余就有面豉酱同辣酱, 两样都正常. 前菜有5大碟, 最钟意系生菜果碟, 以为个汁红色系辣, 原来祗系酸酸甜甜, 所以食左好开胃.有款牛叫牛板腱肉, 写住"HOT"既字样, 唔知系咩位置既肉, 好奇心驱使下叫左黎食. 生既已经见到油脂分怖非常平均, 好似雪花一样.侍应急不及待帮忙烧, 侍应既手势系好D, 烧左一阵个表面已经熟左, 一路闻到肉香, 而且唔伯过㶶.过多一阵侍应话食得, 一睇片肉好似一层油脂, 一层肉, 纹理分明. 一咬肉质细致嫩滑, 入口即溶, 非常有浓郁既肉味, 肉味响口腔久久不散, 未食过呢个板腱肉位, 原来咁好味.烧肉又点少得五花肉, 真系一层一层, 好靓, 烧完应该会好香.侍应帮手烧左一轮已经变左金黄色, 店内既人越黎越多, 所以之后自己继续烧.五花肉入口软嫩, 虽然有层脂肪, 但完全唔觉得肥腻, 好香好惹味. 另侍应比左碟有盐既调味, 佢话食五花肉点呢个会更加引出肉香.呢间韩烧店虽然地点唔起眼, 但食材真系非常有惊喜.