2019-12-01 1273 浏览
尖沙咀厚福街不嬲都好多食肆㗎啦 喺呢度唔使惊揾唔到好嘢食🤣 今年应该唔会再去日本 所以都成日想喺香港揾日本嘢食 (尤其是喺英国旅行完返嚟之后)😅😅今次俾我揾到一间日本居酒屋 位置喺尖沙咀厚福街地点都算易揾㗎 餐厅面积虽然唔系好大 但系里面装修同埋摆设极有日式居酒屋feel店舖有多种唔同款式嘅串烧选择 虽然店舖以食串烧为主 但系都有刺身 日式小食 饭乌冬等供应 墙上面嘅黑色版会写上每日推介 餐牌上面系冇嘅 懒得谂食咩可以选择 Omakase😝▫️清酒煮大蚬 (HKD88)钟意食蚬嘅就唔好错过呢一个前菜啦 啲蚬好重清酒味 份量都几多一路食一路饮啤酒就最好不过▫️海胆海鲜炒饭 (HKD128)我见好多人都有叫呢个饭于是跟住叫😅 以呢个价钱来讲质素算系咁啦海胆都几甜几creamy嘅 海鲜就有八爪鱼粒同埋虾 炒饭炒得够干身唔油腻👍▫️烧西京银鳕鱼(每串 HKD58)▫️盐烧鸡翼 (每串 HKD32)两款串烧都烧得非常惹味 由于即叫即烧嘅关系加上客人众多 真系等左好耐先有得食▫️明太子蛋卷 (HKD58)呢个明太子蛋卷究竟系热食定系冻食㗎🤔等咗好耐先上枱 放入口嘅时候感觉系微暖接近冻嘅😨 坐我地隔离枱𠮶三位

▫️清酒煮大蚬 (HKD88)

▫️海胆海鲜炒饭 (HKD128)

▫️烧西京银鳕鱼(每串 HKD58)
▫️盐烧鸡翼 (每串 HKD32)

▫️明太子蛋卷 (HKD58)
呢个明太子蛋卷究竟系热食定系冻食㗎🤔等咗好耐先上枱 放入口嘅时候感觉系微暖接近冻嘅😨 坐我地隔离枱𠮶三位女仔都有叫呢个小食 意见同我心目中谂嘅一样都有咁嘅疑惑 我觉得如果热番少少嘅话会好食啲

⭐️前菜每人收费HKD20