2022-07-30
🤎💛🧡放题好高质🥢海胆手卷原来即制大喜屋有咁多间分店,唯独尖沙咀殿 大喜屋依间未食过🤣午市时间去都系全场满座,好彩有book位咋!❣️午市放题❣️ $298/位想食耐啲,可以拣午市放题呀😛有3个钟㗎!今次食咗好多嘢🤣拖罗同埋和牛都系任食!推荐几款心头好俾大家!💛刺身💛打头阵紧系刺身啦!全部都好新鲜,质素都好高!有啲仲系好少喺放题食到🤭三文鱼刺身-近腩位,厚切有口感👑拖罗刺身-油花分布完美,鱼油味香浓针鱼刺身-肉质结实,味道鲜甜❤️吞拿鱼他他❤️净系个卖相都已经令人食欲大增😆厚切吞拿鱼,口感十足!旁边嘅酱汁好开胃✨🤎花雕醉鲍鱼🤎初时以为放题嘅鲍鱼会细只啲,点知佢肉质结实得嚟又冇缩水🤤大大只,好入味!凉浸浸嘅感觉好啱夏天食!🧡海胆手卷🧡原来海胆手卷系去排队拎,即叫即整超级新鲜!连紫菜都系脆卜卜,配上鲜甜海胆 够晒满足🤤❤️避风塘炒蟹❤️喺放题食炒蟹真系第一次,本身以为冇咩蟹肉,但原来咬落去啖啖肉🦀仲好入味添!💚烧香草羊鞍💚每次食放题都一定要食羊肉😌羊鞍厚实,冇膻味,挤少少柠檬汁仲可以解腻呀!🍋💛炸物💛相信大家食放题都会嗌返几件炸物🤣Hatty都唔例外!即叫即炸嘅炸物,酥脆又好食😋👑芝士年糕-酥脆外层包
放题好高质🥢海胆手卷原来即制
❣️午市放题❣️ $298/位
💛刺身💛
三文鱼刺身-近腩位,厚切有口感
👑拖罗刺身-油花分布完美,鱼油味香浓
针鱼刺身-肉质结实,味道鲜甜
❤️吞拿鱼他他❤️
🤎花雕醉鲍鱼🤎
🧡海胆手卷🧡
❤️避风塘炒蟹❤️
💚烧香草羊鞍💚
💛炸物💛
👑芝士年糕-酥脆外层包住烟烟韧韧嘅芝士年糕,口感丰富
榴梿炸弹-榴梿味浓郁,绝对食上瘾
💜甜品💜
甜品选择超级多,除咗有一般放题嘅小蛋糕,仲有布丁烧同埋木糠布甸🍮相入边四款甜品都系我相当推荐🤤每款都值得疯狂食!
💙自助区💙
依度嘅嘢食唔净止手机落单𠮶啲,行到去自助区仲有其他炸物、小菜、雪糕、饮品!选择真系好多呀😍
以午市3个钟嚟讲,时间松动😚唔使急,慢慢享受美食都得!😝店员效率都好高,落咗单之后都唔使等好耐就已经有嘢食!就算未有嘢食都可以行去自助区呀😆BTW记得save post,方便到时跟住嗌啦❣️
📍殿 大喜屋
📍尖沙咀金巴利道26号1楼