2024-09-20
今次带咗妈妈🧒🏻去尖沙咀The One楼上嘅星海饮茶🫖,呢度楼底高同无柱嘅设计,环境阔落舒适。水晶吊灯同大舞台整得好靓,非常吸睛✨!👧🏻好钟意呢度嘅全落地玻璃,可以一边饮茶🥢一边望住出面嘅海景🌊,心情都特别好☺️!室外仲有户外露台,可以270度饱览维港美景👀 到夜晚仲可以睇埋幻彩咏香江添阿🤩! 🫖茶位$17/位 ✨蚝皇原只十头鲍鱼酥 $68/2只鲍鱼比想像中大只,蚝皇酱汁包住整个鲍鱼,口感软腍入味。酥皮超级酥脆香口,食到多层薄脆嘅口感,层次丰富!里面有蚝皇酱汁嘅香菇粒粒,配搭几有口感。 ✨星海虾饺皇 $45虾饺皮做得够薄同烟靭,包住鲜甜弹牙嘅虾肉,虾肉俾得好足料啊! ✨雪山黑毛猪叉烧餐包 $40圆轱辘嘅餐包焗完表面有少少金黄,咬落去非常松软,入面系香甜叉烧酱味嘅黑毛猪粒,包控嘅我同妈妈都好钟意食。 ✨金银蒜粉丝蒸鲜鱿 $45鲜鱿每件都大大块份量多,𠝹花口感爽弹,仲有粉丝吸收晒金银蒜同辣汁系几正。 ✨鸿运脆皮鲜虾肠粉 $45外层嘅肠粉皮包住脆皮同鲜虾,上面仲洒咗三文鱼子,口感好丰富。 ✨黑鱼子蟹肉凤眼饺 $40外皮同虾饺一样烟靭,内馅非常丰富,里面系虾肉、蟹肉、芫荽、红萝卜,仲有黑鱼子系面
🫖茶位$17/位
✨蚝皇原只十头鲍鱼酥 $68/2只
✨星海虾饺皇 $45
✨雪山黑毛猪叉烧餐包 $40
✨金银蒜粉丝蒸鲜鱿 $45
✨鸿运脆皮鲜虾肠粉 $45
✨黑鱼子蟹肉凤眼饺 $40
外皮同虾饺一样烟靭,内馅非常丰富,里面系虾肉、蟹肉、芫荽、红萝卜,仲有黑鱼子系面层,成个食起嚟鲜甜美味!
✨奶皇荔枝百花球 $45
食物造型同荔枝做到一模一样,非常可爱!脆卜卜嘅外层包住Q弹嘅虾胶,入面系流心奶黄,咸咸甜甜嘅味道几得意。
✨香芒慕丝糯米卷 $33
芒果汁糯米皮包住软滑嘅忌廉同芒果肉,每件都铺咗一片香甜嘅芒果肉,做饭后甜品唔错。
✨椰汁鲜奶炖桃胶 $40/位
仲嗌咗碗椰汁鲜奶炖桃胶俾妈妈做饭后甜品,呢个唔太甜啱哂佢口味阿!
📍星海 (The ONE) The ONE
尖沙咀弥敦道100号The ONE L18楼层 (港铁尖沙咀站B出口)
电话:2811 9980