尖沙咀么地道呢带尤其多咖啡店☕️之前经过见呢间Reaction Coffee roasters 好cozy,一直收藏咗,今日终于可以去试🥰Menu款式以cafe嚟讲算多,我系俾佢啲Toast吸引而黎▶️ Spicy prawn toast ($108)两大片叠起咗嘅合桃杏甫面包,上面搽上柚子忌廉芝士,之后放上羽衣甘蓝、香草车厘茄同埋四只连尾香辣虎虾面包食落烟韧软身,绝对唔系普通方包质地🍞因为冇烘烤过,所以唔脆又唔硬,比一般酸种多士容易切尤其钟意佢入边放咗好多大大粒嘅香脆合桃同埋甜甜地充满果香嘅杏脯 (味道似橙皮)😍Fruity加nutty嘅味道集结于一身,口感层次丰富配合埋柚子味嘅忌廉芝士,够晒清新特别🌱忌廉芝士感觉唔heavy,似一个杰身嘅乳酪,令面包甜中带啲咸虎虾虽然唔系新鲜🦐但系食落爽口,调味够浓,实质系唔辣嘅两粒车厘茄多汁够甜🍅羽衣甘蓝应该有落油炒过🥬个人觉得佢唔够脆口同埋欠缺羽衣甘蓝本身独特嘅味道,唔太突出最后旁边有啲一条条嘅紫洋葱🧅食落酸酸甜甜带啲苦,混合咗啲辣椒碎🌶️一开始斋食会觉得味道好奇怪,但系配埋多士其他嘢就OK,增添另一层味道▶️ Avocado toast ($98)一
尖沙咀么地道呢带尤其多咖啡店☕️

▶️ Spicy prawn toast ($108)
Spicy  prawn  toast

Fruity加nutty嘅味道集结于一身,口感层次丰富
杏脯合桃包

虎虾虽然唔系新鲜🦐但系食落爽口,调味够浓,实质系唔辣嘅
两粒车厘茄多汁够甜🍅

▶️ Avocado toast ($98)
一厚片黑色亚麻酸种多士已经非常吸睛👀
上面仲有一层牛油果蓉🥑牛油果非常熟,之后同样有羽衣甘蓝🥬
最后放上两粒水波蛋 (好搞笑,一开始上菜嘅时候有粒碌咗落嚟,个服务员即刻拎返入厨房整返上去先再上过😂要保持卖相)
水波蛋时间控制得好好🥚一切就流心
旁边有啲腌咗嘅鹰嘴豆 (chickpeas)同菲达芝士 (feta cheese)
Avocado  toast

食物整得好食,卖相靓仔,调味足够,明显有落足心思,配搭亦好好👍🏻

环境都好舒服,餐厅好阔落有空间感,本身限时90分钟,但系我哋唔系peak hour去所以唔多人

服务好周到,本身水系自助嘅,但系服务员主动话帮我哋斟埋,之后朋友唔小心跌咗把刀,佢哋一听到声已经走埋嚟话换过把俾我哋🤯完全feel到佢哋以顾客为先嘅态度,个个服务员都好醒目友善
价钱合理,连加一大概$120/人,以质素、份量、服务、环境来讲抵俾!
尖沙咀十分推介嘅一间咖啡店👍🏻
Spicy  prawn  toast