南瀛水產

Nan Ei Sui San
大家都知小编返学嘅地方好近尖沙咀哈哈哈😉😉 所以成日都会去尖沙咀觅食😚 早几晚又去咗之前未去过嘅餐厅😜 系学校嘅一个靓女staff姐姐 最近推介我去😗 跟住仲带埋我去😎.🐷南瀛卷👅8.5/10 $288上面有一大分海胆同埋虾 🍤🦐真系两者都非常新鲜同埋份量好澎湃🤚🏻 新鲜之余仲要好鲜甜 😹😹 虾肉几爽口 好鬼正🩷😚 所以我哋都食得好爽 同埋上面仲有好多三文鱼子同埋吞拿鱼蓉 好多人都知我真系好钟意好钟意好钟意食三文鱼子😹😹 见到咁样真系好开心😎 仲有饭里面包着一啲蟹肉 所有嘢加埋一齐食 真系非常正 .🐷甲罗烧 👅9/10 $68听店员介绍呢一个甲罗烧🔥果然真系唔错 首先系会比客人影咗相先 📸📸 里面除咗有蟹肉之外 仲有啲唔同嘅配料 同埋仲有只鹌鹑蛋🤣 小编认为攞嚟影相都几靓🩷 然后店员会过嚟问我哋影张相未😹😹 影完就帮我哋烧 店员真系非常贴心 而且完全唔会因为客人多 而忘记咗佢哋要serve 😹 即使佢哋好忙 佢哋都会间唔中过嚟睇吓个火🔥🔥 真心respect 🤚🏻🤚🏻蟹肉嘅味道好鲜甜 就算烧咗之后都好香🤣 同埋尤其是连埋个蟹壳烧 真系一路食一路有蟹肉嘅香味漂出嚟🦀🦀 .🐷松叶蟹海胆斧饭
🐷南瀛卷👅8.5/10 $288

🐷甲罗烧 👅9/10 $68
甲罗烧

🐷松叶蟹海胆斧饭👅8/10 $238
当呢一个饭送到我哋张枱嘅时候 我哋要等一等个饭先可以食🤣 大概等咗10分钟多少少 (时间都未到 店员就会间唔中过嚟帮我哋睇吓个饭食得未🤣🤣)然后店员就帮我哋打开个饭同埋俾我哋影相 📸️ 真系非常贴心😹😹 影完相之后就帮我哋捞埋😎 平均每个人可以笔到两碗饭🍚🍚 (当然唔系闷到不得了𠮶种😹😹😹) 份量真系相当之多😹 建议大家如果有四个人一齐食饭嘅话可以试吓呢一个🩷 松叶蟹同埋海胆捞埋晒一齐 海胆更加系煮熟咗 不过亦都冇影响到佢哋嘅「发挥」😹😹😹😹 同时都有啲虾 令到味道更加丰富😚🦐🦐
蟹肉嘅味道均匀咁样捞埋左喺啲饭度🦀🦀 而且啲饭仲有少少饭焦😚(少少only) 令到成个口感更加丰富

🐷刺身五点盛 👅8.5/10 $368
呢个刺身拼盘所有食物都好高质 😎😎 真系同平时食放题嘅质素争好远😹😹 (不过冇得比嘅始终大家价钱唔同🤚🏻) (但系我唔知点样可以 具体化啲形容 所以咁样形容希望大家可以想像到🐷)
所有刺身都非常新鲜 🩷 吞拿鱼嘅味道鲜甜到不得了 同之前食开嘅真系争好远 😂😂 两只虾好似就系南瀛卷上面𠮶只虾🦐 仲有少量虾膏 鲜得黎唔腥👍🏻👍🏻

🐷香蒜牛舌 👅8/10 $98
果然乜嘢 加香蒜都好正🧄 煮得好香😎 肉质亦都算系唔错 虽然佢有一定嘅厚度 但一啲都唔觉得佢韧😚

🐷芒果乳酸👅8/10 $58
🐷柚子梳打👅8/10 $58

整体嚟讲两杯嘢饮都非常好饮 而且好大杯😚 绝对唔系平时去Cafe饮开嘢𠮶种size😹😹 系用啤酒杯嚟装嘅乳酸同埋梳打🤣 慢慢饮(I mean 唔好饮到太急)嘅话绝对可以饮到食晒啲野😹
芒果乳酸🥭
柚子梳打

呢间餐厅啲员工见到有客人嚟同埋走嘅时候都会用日文打招呼同埋讲多谢🇯🇵🇯🇵 果然日本文化 真系令人觉得好有礼貌😹 而且餐厅去到六点几开始超级多人入嚟 几乎满座 (仲要讲紧间餐厅面积唔系细😹) 强烈建议大家嚟试吓佢哋嘅嘢食😎💜
味道👅:8.5/10
卖相👀:9/10