2023-10-25
厚福街估唔到有高质楼上居酒屋🥰-日本直送秋刀鱼刺身$188秋刀鱼估唔到可以刺身,有惊喜,食落好甘香同鲜味好岀-𩽾𩾌鱼肝$58上面有两件超大份嘅鱼肝,大大啖食落去啲鱼香味好浓郁-芥末八爪鱼$48呢份芥末八爪鱼一点也不辣,好易入口。八爪鱼肉质好有弹性,配上佢哋腌制酱汁,系一款几开胃嘅前菜-清酒煮蚬$78系最爱既蚬😍一见到就一定要试下佢嘅清酒煮蚬。一饮落就知呢个好掂,平时啲清酒煮蚬饮唔到因为好郝喉,但呢个唔同超顺滑,可能加埋啲菇落去平衡返,又带岀酒嘅香味,超级好饮,特别系啲蚬超级饱满同鲜甜-烧鸡皮$28,烧鸡软骨$22,烧鸡翼$30,烧鸡颈肉$30 串烧好有水准,好香口同够哂咸香。一见到烧鸡翼就知道有水准,肉质咸香烧到脆边好正! 另外特别推介鸡颈肉,真系好少见到,亦都系好爽脆鸡肉味够晒浓。鸡皮同鸡软骨烧得啱啱好唔会有肥腻嘅感觉-三文鱼腩寿司$48,左口鱼边寿司$58-叫咗两款手握寿司,两款都好香同鱼油都很重,特别系左口鱼烧得啱啱好鱼油带到寿司饭一齐食成口都好香-日本原个蜜桃雪葩$58系成个蜜桃加雪葩😍雪葩味道浓郁,口感好似似雪糕,好顺滑甜度啱啱好。连盖都食埋☺️
日本直送秋刀鱼刺身$188
秋刀鱼估唔到可以刺身,有惊喜,食落好甘香同鲜味好岀
𩽾𩾌鱼肝$58
上面有两件超大份嘅鱼肝,大大啖食落去啲鱼香味好浓郁
芥末八爪鱼$48
清酒煮蚬$78