2017-06-30
今次同朋友一行两人约咗去尖沙咀听讲座,当我同朋友见咗面之后,大家都异口同声话有啲肚饿,但我哋又唔想食得太饱因为听讲座嘅时候需要用脑唔想饭气攻导致到无心装载,所以我哋就谂到去食啲light啲嘅嘢, 例如食碗面就恰到好处啦! 我哋沿著柯士甸道行下行下,就揾到呢一间武士拉面,我朋友好钟意日本嘢,就叫咗我一齐入去试下! 餐厅门面餐厅内在环境餐厅环境唔系好大,可以坐到十几人左右. 感觉好有日剧里面𠮶啲日式拉面小店!每隔两个位就有一set酱料, 而呢一set嘅酱料里面有黑椒油,辣椒油,辣椒粉,同埋店长推介嘅特制鱼油! 喺酱料嘅旁边有一壶绿茶系畀食客自行添饮!每隔两个位就有一set酱料, 而呢一set嘅酱料里面有黑椒油,辣椒油,辣椒粉,同埋店长推介嘅特制鱼油! 喺酱料嘅旁边有一壶绿茶系畀食客自行添饮!呢间餐厅嘅餐牌我哋今次点咗嘅嘢食!今次我同我朋友分别拣咗德川将军拉面加一只糖心蛋, 同埋一份坂上将军拉面改乌冬!德川将军拉面 (酱油鱼芥猪骨汤底)德川将军拉面嘅内容有:叉烧,木耳,紫菜配合埋酱油鱼芥猪骨汤底. 而我亦都额外叫咗一个溏心蛋,叉烧既味道十分之香口,味道主要来自黑椒, 肉嘅质地爽口,有少少脂
餐厅门面
餐厅内在环境
呢间餐厅嘅餐牌 我哋今次点咗嘅嘢食!
德川将军拉面 (酱油鱼芥猪骨汤底)
溏心蛋
坂上将军拉面 (蕃茄猪骨汤底)
店长推介
今次用餐,两个人食咗两碗面加埋个糖心蛋总共食咗196蚊