2021-05-14
朋友倾开计话见到厚福街新开咗间肉搏食堂👍今日就约埋一齐黎食饭先😊呢度既丼卖相真系好吸引😍真心碗碗都想食呀🙆♀️不过我个肚真系得一个😝先来两客止住喝先吧😜角切鱼生丼 $88呢个鱼生丼用料上乘🥰有三文鱼、油甘鱼、吞拿鱼、牛油果同蟹籽,仲有好吸晴既日本🇯🇵鸡蛋黄🥚角切鱼生充满光泽,看得出的新鲜😍蟹籽带咸鲜味,入口脆卜卜🤗而三文鱼亦油润有口感🤪把蛋黄吉穿沟埋垫底的日本米饭食烟韧中带弹性仲充满蛋黄香味🤤香煎顶级牛肉🐂配海胆丼 $148 牛肉嘅份量好多🤤咬落去唔会好韧啱啱好👍🏻加埋个自家秘制酱汁食落好香口😋配搭好creamy甜而不腻好新鲜既海胆捞埋啲饭嚟食 😍又令口感提升至另一个层次🤩小食🥟日本鸡软骨棒饺子🥟 $48/4只新鲜煎起嘅饺子外皮松脆🤗入面有菜肉及🐣软骨粒😉食起上嚟好弹牙😋几有口感特饮🍹青瓜青苹果沙冰 $58成杯绿色睇见都觉得好清新👍饮落去带有青瓜既清爽及青苹果🍏独有既轻微酸甜😍好清热解暑🙆♀️芒果🥭热情果梳打 $58芒果同热情果简直系Perfect match🙌一上台已经闻到好香嘅味道🤪夏天饮真系一流🤤
角切鱼生丼 $88
香煎顶级牛肉🐂配海胆丼 $148