2024-01-09
.`•.¸¸.•´´¯`••._.•高CP值午市寿喜烧•._.••`¯´´•.¸¸.•`前Sukiyaki Mori 主厨主理Lunch Set $480 / $600 p.p.前菜 - 野菌菠菜配以菊米口感清新蒸物 - 紫菜蒸蛋 🪺 香浓滑蛋,喺蛋面上加咗紫菜丝,丰富顺滑。主菜 - 和牛肉眼+和牛西冷 + 和牛牛肩x2 🥩 师傅先用牛脂烧热个锅,再洒上砂糖烤一阵,再将和牛烤至刚刚好,其后再加上酱汁。和牛大理石花纹均匀分布,丰富而浓郁嘅口感且不过于油腻 。酱汁香甜,点埋兰王蛋汁更加滑溜,餐厅仲会附上白饭 🍚 (用日本米,可以refill,但建议留肚食滑蛋牛肉饭😋)。蔬菜盛合🥬 为令客人唔会一次过食太多肉产生饱腻感,每食完一轮和牛之后,师傅就会上一碟蔬菜。第一碟蔬菜有豆腐、香菇 🍄 、娃娃菜同年糕;第二轮就有日本洋葱 🧅 ,平时唔食洋葱嘅小编都觉得鲜甜容易入口;第三轮就有蒟蒻丝。和牛滑蛋饭 🍚 香甜和牛滑蛋饭。建议大家要加呢个蛋饭,蛋滑偏甜,加埋葱花更香。甜品🍨 香滑浓郁嘅抹茶雪糕,有助解腻。Overall 😊 午市CP值高,食材新鲜服务环境唔错,值得一试 👍🏻📍寿喜烧 树 (尖沙咀)尖
前Sukiyaki Mori 主厨主理
Lunch Set $480 / $600 p.p.
前菜 - 野菌菠菜
配以菊米口感清新
蒸物 - 紫菜蒸蛋 🪺
香浓滑蛋,喺蛋面上加咗紫菜丝,丰富顺滑。
主菜 - 和牛肉眼+和牛西冷 + 和牛牛肩x2 🥩
蔬菜盛合🥬
和牛滑蛋饭 🍚
甜品🍨
香滑浓郁嘅抹茶雪糕,有助解腻。
Overall
😊 午市CP值高,食材新鲜服务环境唔错,值得一试 👍🏻
📍寿喜烧 树 (尖沙咀)
尖沙咀漆咸围10-12号意酒店式公寓1楼
食物: 🌟 🌟 🌟 🌟/5
服务: 🌟 🌟 🌟 🌟/5
价钱: 🌟 🌟🌟/5 (寿喜烧嚟讲价钱中位)
环境:🌟 🌟 🌟 🌟/5 (每组客人都有一位师傅处理席前料理,可以同师傅交流。餐厅每一轮只serve 大概10位客人)
性价比: 🌟 🌟 🌟 🌟/5 (午市)
回头率: 🌟 🌟 🌟 /5