2023-01-25
最近见好多朋友仔都黎左lady nara食tea set,好似仲有礼物送!我就约左家姐去叹佢地同su:m37˚ 联乘既「女神钻光下午茶」,顺便去埋海港城shopping! 净系睇果环境同餐牌都有女神钟意既粉色系,就知又系一个打卡餐厅。餐厅加入泰式元素,将西餐、甜品同埋下午茶既菜式入面,打造外型精致,味道独特既fusion菜式! 【女神钻光下午茶】包括咸点同甜点,$488/2人。 - 咸点 -⦁ 镜中花小食拼盘拼盘包含猪腩片,爆谷鸡,泡菜,虾米,花生碎,青瓜粒,炸葱片,渍红洋葱等多种配料,自由选择,再配埋黑蒜柚子酱,用紫菜包埋一齐食,酸酸甜甜好开胃。 ⦁ 泡菜虾卷泡菜味突出,米纸好薄,唔韧易咬! ⦁ 冬荫蛋沙律三文治🥪细细一件,酸酸辣辣既冬荫蛋沙律,十分惹味! - 甜点 -⦁黑蒜松露朱古力系个fusion既配搭,食入口竟然比我想像中更好食,值得一试。 ⦁洛神花啫喱奶涷🍮清新甘甜,仲要好滑。 ⦁合桃朱古力布朗尼合桃中和左朱古力既甜,食落冇平时咁甜,系我钟意既甜度。 ⦁黑白朱古力慕丝尼款有点偏甜,但可可味🍫唔算好突出! ⦁su:m37° 糖霜曲奇
【女神钻光下午茶】包括咸点同甜点,$488/2人。
- 咸点 -
⦁ 镜中花小食拼盘
⦁ 泡菜虾卷
泡菜味突出,米纸好薄,唔韧易咬!
⦁ 冬荫蛋沙律三文治🥪
细细一件,酸酸辣辣既冬荫蛋沙律,十分惹味!
- 甜点 -
⦁黑蒜松露朱古力
⦁洛神花啫喱奶涷🍮
清新甘甜,仲要好滑。
⦁合桃朱古力布朗尼
合桃中和左朱古力既甜,食落冇平时咁甜,系我钟意既甜度。
⦁黑白朱古力慕丝
尼款有点偏甜,但可可味🍫唔算好突出!
⦁su:m37° 糖霜曲奇、软心朱古力
两款都印有产品既外型,做工仔细,非常精致!
⦁英式松饼🧁
分别有两款(班兰亚麻籽、韩式柚子),两款都好松软,我比较钟意班兰既香味!另外仲有两款酱就系柑橘果酱同埋幼滑既奶油忌廉。
- 小食 -
⦁泰式虾片 $15
一坐低就有既餐前小食,都脆口!
- 饮品 -
⦁Ice Cappucinno
⦁芒果乳酪特饮 加$38
芒果乳酪好好饮,唔系死甜果种,芒果🥭香而不青,感觉清新。
凡拣选【女神钻光下午茶】,每人免费获得【su:m37˚皇牌奇迹活酵肌密旅行套装】一份(价值$398),数量有限,快d约埋身边既女神们去打卡啦!