2022-09-02
最近去咗尖沙咀一间好靓嘅餐厅 - Kaboom💕 呢一间餐厅有分户外、室内嘅,我𠮶日嘅天气都几好,所以就拣咗户外😍 正正系黄昏时段去,所以可以睇到日落🌄 餐厅户外位置好开扬,望返对面维港嘅景色,环境十分优雅🤩 餐厅以东南亚风设计,仲有吧枱,好有渡假feel🏝 另一个卖点一定系餐厅嘅Cocktail造型特别又打卡able😘Jealousy Is Killing Me! $108呢一杯cocktail主要以威士忌同西柚汁调制 上面仲有一个花同埋无花果装饰🍹 整体味道酸酸甜甜㗎 后续whiskey味慢慢渗出饮🤓 我自己觉得佢唔算太重酒味 易入口又几舒服🥰Life Sucks. Lets Get Drunk! $108 Damn Pissed Off $108Satay Skewers $98沙爹串烧有鸡肉同猪肉串,串烧一上枱嘅时候已经闻到好香,鸡肉猪肉外皮烧得少少焦香,特别香口,鸡肉猪肉都仲好Juicy😋 咁我好钟意佢个沙嗲酱,沙嗲酱嘅花生味好浓郁👍🏻Crab Bao Bao $118系软壳蟹刈包咋🦀 刈包中间夹住原只软壳蟹,上菜嘅时候热辣辣,店员仲提醒我哋尽快食😗 一咬落去,软壳蟹好脆,蟹
Jealousy Is Killing Me! $108
Damn Pissed Off $108
Satay Skewers $98
Crab Bao Bao $118
系软壳蟹刈包咋🦀 刈包中间夹住原只软壳蟹,上菜嘅时候热辣辣,店员仲提醒我哋尽快食😗 一咬落去,软壳蟹好脆,蟹肉软熟,另配合带辣嘅酱汁,几开胃☺️
KABOOM Special Prawns $118
避风塘炒虾有港式地道特色😜 避风塘味道浓郁,仲有好多炸蒜🤤 炒虾大只,虾肉弹牙,内外都充满避风塘味
Bread and Dip Platter $58
蒜蓉包最特别系有三款酱汁配搭,包括千岛酱、酸甜酱同蒜蓉牛油😉蒜蓉牛油真系好邪恶,不过用嚟搽包令蒜香味更浓🧄 另外两款酱,带酸酸甜甜,原来同蒜蓉包都几夹㗎🤪
晚上景色