2024-02-29
HANA Korean Restaurant (尖沙咀)📇地址:尖沙咀金巴利街1E号地舖🕐营业时间:星期一至日12:00-22:00💸人均消费:~$150/人 dinner👏🏻抵赞位:兜粥都份量都几多,食完都真系饱,上枱个阵都热辣辣,个人食完好暖😗🍴Food QC:「釜山鲜鲍鱼粥 $138」啲粥见到嘅系鲍鱼粒instead of menu张图嘅鲍鱼片😂 朋友见到都问左句:鲍鱼喺边😅 成兜粥嘅感觉都几油,同埋有啲重口味,本身朋友叫呢个粥系想食得清淡啲🙈「泡菜章鱼粥 $128」唔算太辣,泡菜味盖过左粥本身嘅味,粒粒嘅章鱼唔算多,都一样系油同重口味😅「蒸韩牛饺子 $82/5只」本身上枱见到都大大只,谂住应该ok(?) 一夹,即刻啲皮同啲馅分离,成只饺散左。啲饺子黎到唔系热,系暖,翻蒸都可以整热多少少嘅😅😯有待改善位:铺面好细,但放左都4-5张枱,行得都有啲辛苦,惊一个唔小心就打泻隔离枱啲野食。食物方面如果清淡番少少同埋热多少少会好啲😼私心回应区:钟意打卡影相嘅朋友可以黎影下走少女风嘅相,门口同铺内嘅灯同摆设都唔错👍🏻
📇地址:尖沙咀金巴利街1E号地舖
🕐营业时间:星期一至日12:00-22:00
💸人均消费:~$150/人 dinner
👏🏻抵赞位:
🍴Food QC:
「釜山鲜鲍鱼粥 $138」
「泡菜章鱼粥 $128」
「蒸韩牛饺子 $82/5只」
😯有待改善位:
😼私心回应区: