2023-01-26
鮨千寿🍱✨|尖沙咀 高质日本菜 款款菜式都满意✨|《尖沙咀日本游》成日行The one 都会见到尼间日本菜,都未入过去试下,今次晚餐就终于拣咗佢,都令人觉得几惊喜,几乎拣嘅菜式都令人觉得好满意,大家尖沙咀行完街都可以过去试下⭐️🐣慢煮九州地鸡配辛味酱 $68满满嘅青葱配上辛味酱舖系鸡件上。辣味只系微微嘅辣味,相信食唔到辣嘅朋友都可以一试。主角:九州地鸡,超级嫩滑,肉质弹牙,好新鲜,推介比大家🦪烧广岛蚝 $48肉质饱满,内里creamy, 多汁,鲜味都足够🍗月见自家制免治鸡肉串 $42尼款串烧基本上系我地食串烧必食,口感丰富,有油脂,有软骨嘅脆度,有肉嘅柔软,配上蛋黄嘅香浓,好满足🍛牛油风清酒煮蚬 $88满满嘅蚬舖系锅度,每粒都饱满大粒,下面仲有蔬菜同菇。蚬肉鲜甜新鲜,加上有蔬菜嘅甜味同清酒香,汤底十分鲜甜同滋味,份量仲唔少添🍲松叶蟹盖海胆石锅饭 $178尼道菜,一上台就已经好惊艳。用石锅上,可以保持到热度,令拌嘅时候可以令味道更均匀。味道方面,啖啖鲜味十足🍜冷鸟冬 $58冷乌冬够晒弹牙,连盛载嘅碗碟都系冰冻嘅🍧菠萝雪葩 $78原个菠萝上,真系几正,菠萝味道几天然,份量都几多,下面仲有冰一
|尖沙咀 高质日本菜 款款菜式都满意✨|
《尖沙咀日本游》
🐣慢煮九州地鸡配辛味酱 $68
🦪烧广岛蚝 $48
肉质饱满,内里creamy, 多汁,鲜味都足够
🍗月见自家制免治鸡肉串 $42
🍛牛油风清酒煮蚬 $88
🍲松叶蟹盖海胆石锅饭 $178
🍜冷鸟冬 $58
冷乌冬够晒弹牙,连盛载嘅碗碟都系冰冻嘅
🍧菠萝雪葩 $78
原个菠萝上,真系几正,菠萝味道几天然,份量都几多,下面仲有冰一路可以保持到佢嘅温度,唔错~
令人满意嘅晚餐💕