2023-05-04
之前有见到bearbrick开左个展览,仲要收入场费。不如将入场费换黎一餐既有得睇又有得食?😂黎到位于尖沙咀流尚坊4楼既Whatever Bar & Restaurant,一出lift口就见到好几只大大只1000%既bearbrick啦,第一时间紧系要打个卡先啦 😆 入到去依然有各种唔同大大小小嘅bearbrick可以欣赏,除此之外仲有其他艺术家既作品 。老板一睇就知系识货之人 😎🌼 Deep-fried Spaghetti Donut w/ Homemade Tomato Salsa炸意大利粉冬甩配番茄莎莎酱炸意大利粉冬甩成个都炸得好脆入面既意大利粉碎唔会松散香脆又好味,配上番茄莎莎酱既酸酸甜甜的确系绝配。莎莎酱如果加返d辛辣味也许就更加完美啦 🧡🌼 Slow-cooked Chicken Rollatini w/ Homemade Peri Peri Sauce慢煮鸡卷配特制霹雳霹雳辛辣酱真系超钟意呢个慢煮鸡卷,鸡肉因为慢煮而变得弹牙,口感好好。辛辣酱既味道好出,两者结合得好好👍🏻每一啖鸡卷都吸引到我点多d辣酱一齐食。🌼 Pan-fried Cod Fish w/ Red Cab
炸意大利粉冬甩配番茄莎莎酱
炸意大利粉冬甩成个都炸得好脆
入面既意大利粉碎唔会松散
香脆又好味,配上番茄莎莎酱既酸酸甜甜的确系绝配。
莎莎酱如果加返d辛辣味也许就更加完美啦 🧡
慢煮鸡卷配特制霹雳霹雳辛辣酱
🌼 Pan-fried Cod Fish w/ Red Cabbage thin Soup
香煎白鳕鱼配紫甘蓝高汤
呢味白鳕鱼简直系完美既化身。
鳕鱼表皮煎得金黄香脆,配上紫甘蓝高汤独得既味道真系配常合适。系紫甘蓝高汤上加上柠檬汁仲可以欣赏到佢慢慢变红。
而底部既薯蓉同样跟紫甘蓝味道匹配,真系好完美 ❤️
🌼 Summer
Cucumber, Pineapple Juice, Lime Juice, Blue Curacao, Soda
Summer味道清爽,充满住青瓜同菠菜既清香。令我一解呢几日带黎既炎热🥵非常适合Summer呢一个名。
🌼 Winter
Passion Fruit, Milk, Yogurt, Grenadine
Winter既味道就更为独特,百香果汁真本可能会带黎夏天既感觉,但系配上石榴汁后味道变得特别,再加上牛奶同乳酪,口感有d似雪,令呢Winter不负其名。