2016-01-06 513 浏览
今晚妈子距哋有饭局,叫我晚饭自己执生,一支公唯有落街睇睇有无好嘢食喇;我记得尖沙咀附近有间人气几旺下嘅餐厅叫池记Chee Kei,之前有听过池记好多人帮衬,我lee d 懒懒闲嘅性格梗喺唔想排长龙等饭食喇,所以一直未去试过,今晚终于心血来潮过嚟试试;好彩lee𠮶钟数唔算饭点,人流唔喺好多,等咗几分钟就埋位坐低,睇咗下餐牌,价钱不过不失喇,点咗𠮶餐A:lee杯薏米水有浓浓嘅姜汁味,冬天饮就岩嗮,姜汁可以驱寒,薏米又可以袪湿;云吞面睇起嚟虽然有d细,但其实里面份量都算OK,云吞里面嘅虾够新鲜弹牙,汤面食落又几爽口;小食要咗一份炸鲮鱼球,鱼球配料丰富,蘸下隔离嘅酱汁嚟食更加鲜甜,不过蘸得太多就有小小咸,lee d睇个人口味喇;
点咗𠮶餐A:
2015-11-22