2021-11-30
六十年代怀旧风格打卡餐厅最大嘅特点就系仲有自家酒厂😋主要系唔同味道嘅甜酒🍸有一系列以功夫茶盘设计嘅LUNAQUA包括有: 乌龙酒 ;茉莉酒;菊花酒;蜜糖柚子酒;红枣酒;龙眼酒每一只味都各具特色,带着本身自身味加上酒香,滑身嘅口感,带出清爽嘅味道,饮得出绝对冇加化学糖个人口味最钟意饮蜜糖柚子味,清甜可口,闻落仲有好香而唔会过腻嘅清新柚子香🍊另外值得一点嘅系红枣同龙眼味特别系啱晒一班养生人士,容易入口带出自身果香味乌龙酒就啱晒一班钟意strong d 嘅男士 或者用嚟饭后解腻饮至于茉莉、菊花味都各有千秋ORANGE ERA酸酸甜甜嘅热情果汁、橙汁、柠檬汁, 加刺烈嘅vodka ,配上一粒话梅金箔作为点缀由佢黎作开胃酒,绝对唔失礼GARDEN IN THE SKY Raspberry + Lemon juice 酸酸甜甜的感觉加埋薄荷叶, 丰富味蕾吞拿鱼他他配西瓜前菜小食唔只味道,佢嘅摆盘都令我忍唔住点嚟打卡法式牛油汁烩田螺肉配杂菌支豆配法饱先唔好评论田螺同杂菌我最欣赏佢嘅法包,用牛油煎香,外脆内软口感烟靭法国新鲜黑松露薄饼满满浓郁嘅芝士配上一片片嘅黑松露皮薄馅重不过记得一定要趁热食芝士先会
最大嘅特点就系仲有自家酒厂😋
主要系唔同味道嘅甜酒🍸
有一系列以功夫茶盘设计嘅LUNAQUA
另外值得一点嘅系红枣同龙眼味
特别系啱晒一班养生人士,容易入口带出自身果香味
至于茉莉、菊花味都各有千秋
ORANGE ERA
由佢黎作开胃酒,绝对唔失礼
GARDEN IN THE SKY
加埋薄荷叶, 丰富味蕾
吞拿鱼他他配西瓜
前菜小食唔只味道,
佢嘅摆盘都令我忍唔住点嚟打卡
法式牛油汁烩田螺肉配杂菌支豆配法饱
先唔好评论田螺同杂菌
我最欣赏佢嘅法包,用牛油煎香,
外脆内软口感烟靭
法国新鲜黑松露薄饼
满满浓郁嘅芝士配上一片片嘅黑松露
皮薄馅重不过记得一定要趁热食
芝士先会保持最完美嘅状态
鲜海胆汁意粉
新鲜嘅海胆,配上意粉
除咗视觉上鸟语花香之外
钟意啖啖新鲜海胆嘅朋友必点之选
鲜蟹肉龙虾汁意大利饭
丰盛嘅蟹肉,加上龙虾汁慢煮意大利饭
米粒口感烟韧,粒粒分明
龙虾味道浓郁,停留在口腔再配上美酒
黑松露牛油焗法国黄油春鸡
肉质嫩滑,油香出众却不显腻
表皮香口惹味
澳洲M5和牛肉眼扒配红酒汁