2023-04-22
📌尖沙咀高质日式居酒屋🏮经朋友介绍试呢间居酒屋 估唔到有意想不到嘅惊喜🤩🍴明太子煎蛋卷 ($78)见到佢地上台嘅时候 蛋卷仲冒紧烟😽通常明太子会好咸 好出奇地佢地嘅明太子唔咸之余仲有鲜味 明太子呢只味第一次试🤩个蛋好好食好香 加埋萝卜蓉一齐食好夹🤙🏻🍴海胆汁烧蚝 ($118)呢个烧蚝打卡一流😎海胆汁非常rich非常浓郁 加埋啲蚝食好爽🤤同朋友2个食4只 觉得食到第二只有少少济但唔会济到食唔到之后个啲 呢个唔错🙌🏻🍴炭火烧拼盘 ($180)呢个拼盘会系师傅随机预备款式 不过当中一定包括一串自家制免治鸡肉串同埋一串鸡翼🍢其余4款就会由师傅发板准备~ 我个人就觉得呢个超级抵食👍🏻🍴酱油烧饭团 ($38)朋友形容为系佢嘅COMFORT FOOD!!😍佢地嘅烧饭团好出色!!而家好多居酒屋会忽略烧饭团 但感觉到佢地有心机会做基本菜式~酱油味比较甜 唔会过咸 最重要系米香十足 内脆外软 感觉就好似食紧一个迷你煲仔饭😝🍴明太子炭火牛油烧饭团🧈 ($72)估唔到佢地嘅烧饭团咁出色!!!因为佢地嘅明太子唔太咸 所以加埋啱啱熔嘅牛油 令到成个饭团更多层次~同样做到内脆外软 好正!!😆喺香港食居酒屋成日都觉得
经朋友介绍试呢间居酒屋 估唔到有意想不到嘅惊喜🤩
🍴明太子煎蛋卷 ($78)
🍴海胆汁烧蚝 ($118)
呢个烧蚝打卡一流😎
🍴炭火烧拼盘 ($180)
🍴酱油烧饭团 ($38)
朋友形容为系佢嘅COMFORT FOOD!!😍
佢地嘅烧饭团好出色!!
🍴明太子炭火牛油烧饭团🧈 ($72)
估唔到佢地嘅烧饭团咁出色!!!
同样做到内脆外软 好正!!😆
喺香港食居酒屋成日都觉得好贵好唔抵 好难得揾到一间系满意佢地食物之余仲觉得佢地价钱make sense~今次试嘅菜式我都觉得好出色!!尤其系烧饭团🍙实在系太慰藉心灵嘅食物🥹
我见到佢地Special Menu都有啲好特别嘅食材 例如提灯同埋牛肠锅 有机会下次试下先~
想另外一提系当晚嘅侍应服务非常好 更留意到佢地好似日本人咁无微不至咁摆放好其他台嘅餐具🍽️呢个好想一赞~可能系因为我系好注重餐厅呢啲嘅细微嘢🤣
💰:$673 (for 2 ppl)
🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌕🌗
🥂 饮品:🌕🌕🌕🌕🌑
👩🏻🍳 环境:🌕🌕🌕🌘🌑
💯CP值:🌕🌕🌕🌕🌗
✅回头率:🌕🌕🌕🌕🌕
Overall: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
📍 Akoya
@akoya_prat10
地址:尖沙咀宝勒巷10号3楼
#eatgoodwestsin_japanese
#eatgoodwestsin_izakaya
#eatgoodwestsin_couple
#eatgoodwestsin_hongkong
#eatgoodwestsin_tsimshatsui。
#eatgoodwestsin_gathering
#hongkong #hongkongfood #japanese #japanesefood #izakaya #japaneseizakaya #hk #hkfoodie #foodie #hongkongfoodie #japan #tsimshatsui #tst #kowloon