📍香箱蟹肉配柚子啫喱、静冈果茄柚子啫喱同果茄嘅甜味唔会盖过本身蟹肉嘅鲜甜 反而更突显蟹味📍九州石门鲷肉质滑 可以用鱼肉包住紫苏花再加wasabi嚟食 味道更有层次📍吞拿鱼tartare配芽葱、牛油果鲜鲜甜甜好开胃 芽葱独特嘅香味增加咗风味而且解腻📍北海道(帆立贝+赤贝)师傅话如果系新鲜嘅贝类刺身 因为仲有有肌肉记忆 拍佢唔会扁 反而会慢慢反弹变回原形好重贝香味 可以用轻轻将橘子搽系鱼生片 食落更鲜甜📍𩽾𩾌鱼鱼肝配腌制奈良bb西瓜鱼肝creamy 油脂香 师傅一开头叫我地估旁边个果干系咩 食完都完全估唔到 阵味好特别 配埋个鱼肝食好解腻📍白子配辣椒萝卜蓉 +昆布片📍熟八鱼 八爪鱼肉质爽口而不韧 📍烧北海道䲠鱼 肉质细腻 而且有丰富油脂📍Sushi剥皮鱼+生鱼肝配细葱 生鱼肝好creamy 细葱可以减少油腻感北海道凹贝(响螺) 肉质爽关鲭鱼 食落少少似中拖生八爪鱼+岩盐 柚子 口感软淋炙烧梭子鱼 外脆内软中拖罗 with岩盐海胆 放系手食 手温度令其融化更甜📍鱼汤 鱼先烤过再煮汤 所以汤较白如果鱼煎过再煮汤就会汤白📍豆腐雪糕配 oreo饼碎
📍香箱蟹肉配柚子啫喱、静冈果茄
柚子啫喱同果茄嘅甜味唔会盖过本身蟹肉嘅鲜甜 反而更突显蟹味

📍九州石门鲷

📍吞拿鱼tartare配芽葱、牛油果
鲜鲜甜甜好开胃 芽葱独特嘅香味增加咗风味而且解腻

📍北海道(帆立贝+赤贝)
好重贝香味 可以用轻轻将橘子搽系鱼生片 食落更鲜甜

📍𩽾𩾌鱼鱼肝配腌制奈良bb西瓜