#pb食在尖沙咀 尖沙咀Rosewood亲民Fine Dining🍽️呢间位于尖沙咀Rosewood酒店地下嘅Fine Dining一开业嘅时候一位难求🤪 佢价钱亲民之余 食物质素都几高 难怪咁受欢迎👍🏻 依家book位易左好多 平日嘅话都唔满座 大家可以去试下啦😍 佢环境好大 部分食物 例如前菜、沙律、Pizza、甜品等会摆左出黎俾大家睇😋 值得一赞系服务方面 我book枱嘅时候已经落左食物敏感 一坐底冇耐 就有店员黎介绍Menu上边样食得边样唔食得 真系好加分❤️.食物选择都几多 前菜都有十几款 价钱$78-$380不等😋 主食系最抵食 有Pizza、意粉、肉类等 价钱$88-$460不等😍 饮品主要以酒类为主🤪 食完唔好唔记得仲有甜品呀🥰🔹Polpo E Olive🦑推介❤️ 见好多人都推介呢个八爪鱼沙律😋 八爪鱼份量好多 每一旧都好软、好淋身😍 就算食哂咁多 都唔会咬到牙软 好烟韧咁👍🏻 佢用左橄榄油去浸 味道唔太浓 食到八爪鱼嘅鲜味🥰🔹Ragu🍕推介❤️ Pizza价钱$88 / $98一块 几抵食👍🏻 呢款系比较传统嘅Pizza 落左肉丸、巴马臣芝士、罗勒😋 佢系批底都几厚身 不过
#pb食在尖沙咀
尖沙咀Rosewood亲民Fine Dining🍽️

🔹Polpo E Olive🦑

🔹Ragu🍕
推介❤️ Pizza价钱$88 / $98一块 几抵食👍🏻 呢款系比较传统嘅Pizza 落左肉丸、巴马臣芝士、罗勒😋 佢系批底都几厚身 不过唔会好干 落左大量茄酱、芝士 食落好香😍 中间嘅肉丸都好大粒 好好食🥰 连我唔系Pizza爱好者食左一啖都大赞🤪

🔹Lasagna Alla Bolognese🐮
呢个千层面相对比较普通🤪 味道唔算太浓、太香 蕃茄、芝士味都唔太食到😐 唯一要赞嘅就系份量都几多👍🏻

🔹Tiramisu🍫
推介❤️ 甜品又一贴心位😍 Book枱嘅时候讲左系Anniversary celebration 上甜品时餐自动加左个朱古力牌🥰 Tiramisu口感好滑 咖啡味好浓😋 中间嘅手指饼被Espresso 浸透左 超好食👍🏻

整体✨ 呢间尖沙咀Fine Dining一直都系人气之选❤️ 店内环境好大 店员服务好好👍🏻 重点系价钱亲民 而且食物质素唔错 两个人食$1000内有找😍 食完一次已经觉得会再去了🥰

BluHouse (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18号香港瑰丽酒店地下
#pbfinedining系列🍽️