2023-12-16
今日要同大家分享我最近喺尖沙咀食过嘅美食。餐厅嘅招牌菜黑椒牛柳真系出色,牛柳肉质鲜嫩多汁,而且煮得刚刚好,唔会太生或者太老。加上黑椒汁,味道浓郁香辣,令人回味无穷。配埋个荷叶冬瓜煲猪骨汤,汤底浓郁,令人感受到一股温暖嘅味道。整体黎讲,黑椒牛柳同明火例汤真系好夹,值得一试!🌟👍另外,我试咗佢嘅烟三文鱼凯撒沙律配秘制沙律汁同招牌酸菜鱼配白饭。🐟🥗🍚烟三文鱼凯撒沙律好特别,三文鱼肉质鲜嫩,烟熏嘅味道更加增添口感。沙律上面嘅生菜亦好开胃,而秘制沙律汁就更加加分,酸酸甜甜,恰到好处,估唔到茶餐厅都可以做到咁新鲜好味嘅沙律。招牌酸菜鱼,鱼肉鲜嫩,酸菜腌制得啱啱好,味道酸酸辣辣,配白饭一齐食更加开胃。真系好好食,绝对值得推荐!🌟👍跟餐我就嗌咗「冻咸柠七」同「龙凤柠乐」。🍽️😋如果你钟意食冰室,记得去试下,另外餐厅仲有好多其他唔同嘅招牌菜式,一定满足你唔同嘅要求!😊🍽️龙城冰室 尖沙咀店地址 尖沙咀金马伦道23-25号地舖G/F, 23-25 Cameron Road, Tsim Sha Tsui#龙城冰室 #龙城冰室 #香港冰室 #旺角美食 #尖沙咀美食 #铜锣湾美食 #香港美食 #香港打卡 #香港必
跟餐我就嗌咗「冻咸柠七」同「龙凤柠乐」。🍽️😋
龙城冰室 尖沙咀店
地址
尖沙咀金马伦道23-25号地舖
#龙城冰室 #龙城冰室 #香港冰室 #旺角美食 #尖沙咀美食 #铜锣湾美食 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #香港美食攻略 #招牌酸菜鱼