2023-07-14
おはよう ~Ocio开到海港城啦!新店邻近海边 配上日光之下采光度充足食物种类依旧好多 最钟意佢地嘅甜品 系有weekend lunch set之下都几抵食~而甜品方面有卖相好靓 限量12份嘅蜜瓜热香饼 不过今次食唔到😂朱古力麻糬窝夫可以话系成餐嘅mvp 四大件waffle 同朋友一人两件share 食啱晒 天气太热 系本身已经有雪糕之下再加多左球雪糕 连埋waffle食有冰火交融嘅感觉 有朱古力酱淋面嘅waffle外脆内软 配埋入面烟韧嘅麻糬、 朱古力脆片同朱古力波波 相信对朱古力控而然系无法抗拒嘅甜品~ 出奇地咁多朱古力组合埋一齐又唔会太甜 系好难得唔系又甜又腻嘅waffle明太子双虾意粉 $118意粉相对之下较失色 份量十足但味道颇清淡 另外order嘅risotto味道唔错 个红咖哩煮得好惹味 亦都有好多海鲜 eg 青口、虾、鱿鱼系入面 不过个鱿鱼圈实在太韧了 已经好有耐心咁慢慢咬 但系之后都系痴住个喉咙 差啲哽亲 几经辛苦先处理好两杯饮品都好啱打卡吖~ 不过蓝色果杯偏鲜奶糖水feel 太甜🙈 另外一杯饮落好fresh 啱晒呢个天气饮 整体嘅话 甜品比主食出色~唯独缺点系 食
Ocio开到海港城啦!新店邻近海边 配上日光之下采光度充足
食物种类依旧好多 最钟意佢地嘅甜品
系有weekend lunch set之下都几抵食~
朱古力麻糬窝夫可以话系成餐嘅mvp 四大件waffle 同朋友一人两件share 食啱晒 天气太热 系本身已经有雪糕之下再加多左球雪糕 连埋waffle食有冰火交融嘅感觉 有朱古力酱淋面嘅waffle外脆内软 配埋入面烟韧嘅麻糬、 朱古力脆片同朱古力波波 相信对朱古力控而然系无法抗拒嘅 甜品~ 出奇地咁多朱古力组合埋一齐又唔会太甜 系好难得唔系又甜又腻嘅waffle
明太子双虾意粉 $118
意粉相对之下较失色 份量十足但味道颇清淡
唯独缺点系 食食下期间有小朋友哭闹 影响到mood🥲
——
Ohayo by Ocio
Shop OTG19, G/F, Ocean Terminal, Harbour Cit