📍尖沙嘴海景餐厅‼️· 一餐尝尽高品质牛羊😋 — Hue Dining🥂·==============================Hue dining严选多款澳洲新南威尔斯州屡获殊荣嘅羊牛,连同来自当地优质新鲜食材一同入馔,炮制出$980嘅5 course wine pairing dinner menu🤤呢个menu只系做埋3月,想食嘅记住book台啦😋𝐵𝐸𝒮𝒯 𝒪𝐹 𝒩𝐸𝒲 𝒮𝒪𝒰𝒯𝐻 𝒲𝒜𝐿𝐸𝒮, 𝒜𝒰𝒮𝒯𝑅𝒜𝐿𝐼𝒜 - 𝒯𝒜𝒮𝒯𝐼𝒩𝒢 𝑀𝐸𝒩𝒰 $𝟫𝟪𝟢Add Wine Pairing for $530 per person ⭐️自家制酸种面包| 烟熏牛油、胡椒梅海盐Sourdough酸劲十足,包体扎实有拉扯感😙加埋烟熏牛油好特别😍·1ST COURSE⭐️澳洲羊肉 Margra 澳洲南瓜、南瓜籽油、夏威夷果仁莎莎酱Margra系白毛嘅新品种羊系来自澳洲新南威尔斯州,佢嘅脂肪熔点只需摄氏28至35度,适合慢煮~食落细腻嫩软,而且一啲都唔臊!👍👍👍我本身唔食羊都觉得好ok!加埋洒喺面头嘅开心果粒令口感更丰富🤤·2ND COURSE⭐️牛面颊意式云吞|洋葱清汤、腌珍珠小洋葱、番茜Rav

⭐️自家制酸种面包| 烟熏牛油、胡椒梅海盐

1ST COURSE

2ND COURSE

⭐️牛面颊意式云吞|洋葱清汤、腌珍珠小洋葱、番茜

Ravioli系人手包,非常精美😙内馅系谷饲100日嘅牛面颊肉,味道浓郁!特别钟意甜甜嘅洋葱汤,味道平衡得好好😋
3RD COURSE

⭐️Jack’s Creek 黑安格斯牛排|蕃薯、澳洲南瓜薯仔丸子、蛋黄酱、啤酒腌洋葱

以谷饲方式培育嘅澳洲和牛及黑安格斯牛,混种后肉质鲜嫩,肉味好浓!蕃薯丸子烟韧香甜😙
4TH COURSE

⭐️Rangers Valley |5+级和牛、Yorkshire 布甸、忌廉菠菜、牛骨髓酱、薯蓉

和牛肩里脊肉油花饱满,口感软嫩得嚟有少少扎实,好好味🤤Yorkshire pudding系酥皮嚟,口感系硬脆~
5TH COURSE

⭐️蛋白霜脆饼|酒浸车厘子、蛋白霜、柠檬香蜂草及马鞭草

Palvova系澳洲传统嘅甜品,口感几脆,配埋酸酸甜甜嘅雪葩清新解腻!为整顿晚餐划上完美句号😋
———————————————————-
卖相:4/5