2025-01-01
寻日倒数前同朋友食咗一餐劲正嘅泰国菜,为我哋嘅2024年做一个圆满嘅结尾!咸蛋黄青木瓜沙律青木瓜沙律必嗌嘅前菜!青木瓜好新鲜,咬落去好清脆,咸蛋黄嘅咸味同青木瓜又好夹,喺酸甜嘅青木瓜沙律当中带多一点香气!炭烧沙嗲鸡串鸡肉串好嫩好多汁,完全唔干!而且份量都好多,每一寸都好大粒鸡肉,好惹味!泰皇海鲜冬荫功呢个系今日之最!冬阴功唔会太辣,个汤底又唔会太杰!饮落酸酸甜甜,好舒服!另外两只虾都好大只,虾肉系好鲜甜!忍唔住饮多咗两碗!!咖喱原只虎虾球呢只咖喱虾球都唔错,虾球好大只,超级弹牙!而且咖喱酱都好多,可以完全咁样包裹住啲虾球,食落好滋味!原个莈萝炒饭呢个炒饭嘅饭底好香,而且饭粒系软软糯糯既!里面有好多菠萝肉粒同埋肉松,佢哋嘅份量都好足,满满一大碟,包你食得饱!雪糕芒果糯米饭芒果雪糕超级浓芒果味,就好似真系食紧芒果咁!糯米饭系暖笠笠嘅,同埋啲芒果雪糕一齐食冰火两重添,哈哈哈!Lychee Rose我叫咗一杯荔枝特饮,粉红色超级少女心!饮落好清爽,上面嘅荔枝都好甜!Songkran朋友叫佢呢杯味道更加复杂,加咗热情果酸甜味劲出!不错!呢间泰国餐厅装修都好靓,打卡一流!如果大家去开尖沙咀想食泰国
咸蛋黄青木瓜沙律
炭烧沙嗲鸡串
泰皇海鲜冬荫功
咖喱原只虎虾球
原个莈萝炒饭
雪糕芒果糯米饭
Lychee Rose
Songkran
朋友叫佢呢杯味道更加复杂,加咗热情果酸甜味劲出!不错!
呢间泰国餐厅装修都好靓,打卡一流!如果大家去开尖沙咀想食泰国菜,呢间都真系不错嘅选择㖞!