2023-05-28
今日嚟到尖沙嘴过一个Chill Chill周六夜,去咗金马伦道嘅呢间Club试下,入面装修好靓,行星球风,完全想象到平时夜场会几咁墟冚好玩!坐低就叫咗两杯嘢(HH时段饮品系买一送一,好抵!),一杯系Erel Grey加Martini嘅Cocktail入口有淡淡茶香,好醒胃,适合慢慢品尝!另一杯则系Fruit Punch Mocktail,热情果味好出,甜甜酸酸咁令人忍唔住一啖接一啖饮落去!当然啲杯都好靓仔,就咁睇都觉得好有Feel今晚超肚饿,就叫咗一大堆烧物试下!呢个经典甲罗烧($86)十分抵食,系我最推介嘅,蟹肉捞埋啲蛋好夹,热辣辣放入口滋味无穷!而烧日本广岛蚝($86)就有三只,上面铺满咗蒜同辣椒, 既有蚝嘅鲜味,亦有唔同配料增加口感,格外惹味串烧日本大元贝($97)都系十分推介的,只元贝真系好大只!新鲜得嚟又烧得啱啱好,加埋上面果大堆蒜,令层次又再升华味醂鸡泡鱼干($75)分量好多,系我哋食到最尾嘅一碟!一边倾计,一边送酒一流!个酱好香口!呢碟上面就有厚切牛舌串($75)同京葱豚肉串($53),牛舌真系好厚,但又入口即溶,牛味都好突出,好似食紧牛柳咁!而豚肉串系五花腩,油脂丰富,
去咗金马伦道嘅呢间Club试下,
入面装修好靓,行星球风,完全想象到平时夜场会几咁墟冚好玩!
入口有淡淡茶香,好醒胃,适合慢慢品尝!
甜甜酸酸咁令人忍唔住一啖接一啖饮落去!
当然啲杯都好靓仔,就咁睇都觉得好有Feel
今晚超肚饿,就叫咗一大堆烧物试下!
呢个经典甲罗烧($86)十分抵食,系我最推介嘅,
蟹肉捞埋啲蛋好夹,热辣辣放入口滋味无穷!
而烧日本广岛蚝($86)就有三只,上面铺满咗蒜同辣椒,
既有蚝嘅鲜味,亦有唔同配料增加口感,格外惹味
串烧日本大元贝($97)都系十分推介的,只元贝真系好大只!
新鲜得嚟又烧得啱啱好,加埋上面果大堆蒜,令层次又再升华
味醂鸡泡鱼干($75)分量好多,系我哋食到最尾嘅一碟!
一边倾计,一边送酒一流!个酱好香口!
呢碟上面就有厚切牛舌串($75)同京葱豚肉串($53),
牛舌真系好厚,但又入口即溶,牛味都好突出,好似食紧牛柳咁!
而豚肉串系五花腩,油脂丰富,夹埋葱嚟食又唔会觉得腻口
呢度就有几款串烧,左手面系日本豚肉芦笋卷($53),
几钟意佢啲豚肉切到薄薄的,包住芦笋就令两种食材个味互相配搭到,令人觉得几新鲜
而右上系盐烧原块鸡皮($42),鸡皮尚算脆口,系串烧必叫嘅邪恶之选!
隔离系味烧鸡胸脆骨($42),鸡胸脆骨真系好少食到,系一嚿软骨嚟,
烧汁味道香浓,加上爽脆嘅口感,成个感觉都几特别吓
下面就系汁烧杏鲍菇串($29),菇身好厚,吸晒啲汁,十分Juicy,好适合肉与肉之间间下场!
最右下就系惹味鸡肾串($30),切到细细粒,易入口,汁料香浓,好快就清晒!
而呢碟就系芝士大啡菇($42),又无谂过烧物当中有啲咁西式嘅食法!
啡菇都几大只,芝士好香,而中间夹住嘅系巨量嘅蒜,成件事就系想象以外咁澎湃可口,值得一试!
旁边嘅系只糖原个蕃茄($42),都系无谂过会咁清甜!加咗焦糖令个蕃茄更加甜、更加香,食完咁多烧物,食返个蕃茄成个感觉好Refreshing!
最后,叫个自家制烧饭团($53)当然就想食饱个肚啦!但又估唔到佢个烧汁又几香口,配埋其他烧物一齐食,味道就更加丰富
嚟张串烧大晒冷先!
呢间Club气氛好好,食物比想象中做得更精致有心机,值得大家嚟试下呀!
比啲餐牌大家参考下: