2015-07-29
是日为了庆祝爸爸的生日,我地一家四口就选定左呢间红磡既泰国菜馆食饭。因为大家既胃口都唔系好大,所以我地拣左一个二人亡餐再叫多一个炒饭。二人餐包括左冬荫功汤,炸虾饼拼春卷,蟹皇咖哩鸡,泰式炒时蔬,蒜蓉包,甜品。冬荫功汤 - 算系几细煲,好似一人火锅咁细煲,有一只虾同D草菇,每人饮得少少。蟹皇咖哩鸡 -味道一D都唔辣, 奶味好重,但鸡无咩鸡肉味。炸虾饼拼春卷 - 春卷既皮太厚,而虾饼粉多左少少。蒜蓉包 -唔系好够蒜蓉味而且有少少"歪"。铁板蚝仔蛋-本来我地系叫左蚝仔饼炒蛋饭,点知黎左铁板蚝仔蛋,我地无留意食左一两匙先发觉就揾番老板娘讲,一开始佢仲话因为我地食左所以无得换要照食。价格仲要计贵果个,咁黎错左系唔系餐厅有错,经过一番协商之后,终于换番俾我地。如果唔系真系影响大家庆祝既心情
二人餐包括左冬荫功汤,炸虾饼拼春卷,蟹皇咖哩鸡,泰式炒时蔬,蒜蓉包,甜品。 冬荫功汤 - 算系几细煲,好似一人 火锅咁细煲,有一只虾同D草菇,每人饮得少少。 蟹皇咖哩鸡 -味道一D都唔辣, 奶味好重,但鸡无咩鸡肉味。 炸虾饼拼春卷 - 春卷既皮太厚,而虾饼粉多左少少。 蒜蓉包 -唔系好够蒜蓉味而且有少少"歪"。 铁板蚝仔蛋-本来我地系叫左蚝仔饼炒蛋饭,点知黎左铁板蚝仔蛋,我地无留意食左一两匙先发觉就揾番
咁黎错左系唔系餐厅有错,经过一番协商之后,终于换番俾我地。
如果唔系真系影响大家庆祝既心情