2016-08-24
之前在通菜街睇下晚饭食D乜, 见到呢间食焗薯的餐厅好似价钱合理, 就试一试啦! 两人叫左个焗薯二人套餐, 首先有两客餐汤连蒜蓉多士, 要左一红一白, 餐汤不过不失, 蒜蓉多士冻左..同埋好硬跟住有小食: 脆香芝士条和香蒜脆鸡翼, 好彩呢两款小食都系热辣辣的, 芝士条食落去脆脆地, 如果入面既馅的芝士味再香浓就好D. 香蒜脆鸡翼几够味, 又香又脆, 呢个好食!都唔洗点酱了~再黎一客芝士焗西兰花, 估唔到入面都几多旧㖞, 芝士布满表面, 但略为焗得唔够时间, 所以又系唔够香..之后就系主角焗薯了, 我地拣了酸忌廉焗薯 和 白汁烟三文鱼沙律焗薯. 先讲酸忌廉焗薯, 味道几好味, 酸忌廉好滑~冻冻地既酸忌廉配合热热地既焗薯食, 好味呀~ 焗薯亦焗得几好, 质地好食!! 而白汁烟三文鱼沙律焗薯, 就同我想像中(或者佢份MENU)有少少出入了. 叫餐时以为系有D烟三文鱼在焗薯上面的, 点知黎到发觉只系一堆酱, 同酸忌廉焗薯个样差不多 只系颜色唔同幸好味道其实都唔错, 只系食多几啖后有少少咸!加一后约两百蚊, 以味道黎讲都可以一试的! 但侍应的服务就认真麻麻.. 希望可以改善一下
首先有两客餐汤连蒜蓉多士, 要左一红一白, 餐汤不过不失, 蒜蓉多士冻左..同埋好硬 跟住有小食: 脆香芝士条和香蒜脆鸡翼, 好彩呢两款小食都系热辣辣的, 芝士条食落去脆脆地, 如果入面既馅的芝士味再香浓就好D. 香蒜脆鸡翼几够味, 又香又脆, 呢个好食!都唔洗点酱了~ 再黎一客芝士焗西兰花, 估唔到入面都几多旧㖞, 芝士布满表面, 但略为焗得唔够时间, 所以又系唔够香.. 之后就系主角焗薯了, 我地拣了酸忌廉焗薯 和 白汁烟三文鱼沙律焗薯. 先讲酸忌廉焗薯, 味道几好味, 酸忌廉好滑~冻冻地既酸忌廉配合热热地既焗薯食, 好味呀~ 焗薯亦焗得几好, 质地好食!! 而白汁烟三文鱼沙律焗薯, 就同我想像中(或者佢份MENU)有少少出入了. 叫餐时以为系有D烟三文鱼在焗薯上面的, 点知黎到发觉只系一堆酱, 同酸忌廉焗薯个样差不多 只系颜色唔同幸好味道其实都唔错, 只系食多几啖后有少少咸! 加一后约两百蚊, 以味道黎讲都可以一试的! 但 侍应的服务就认真麻麻.. 希望可以改善一下